Youth hostelek Horvátországban

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Horvátországi nyaraláskor a szálláshely kiválasztásánál leggyakrabban apartmanokban és szállodákban, esetleg kempingekben gondolkodunk, az ifjúsági szállások pedig inkább az európai nagyvárosoknál merülnek fel lehetőségként. Pedig Horvátország is tartogat kényelmes és pénztárcabarát youth hosteleket azoknak, akik az utazás eme módját részesítik előnyben.
A youth hostelben megismert haverokkal nagyobb élmény lehet a tengerparti nyaralás

A youth hostelben megismert haverokkal nagyobb élmény lehet a tengerparti nyaralás

A horvátországi youth hostelek kedvező árakon kínálnak egyszerű berendezésű, de azért legtöbbször kellemes és kényelmes szállást. Persze azért kompromisszumokat is kell kötnünk: az igazán alacsony árért egy szállásteremben kapunk férőhelyet, nem ritkán másik 5-10 idegen személy társaságában, és közös fürdőszoba-használattal. Legtöbbször a youth hostelekben is vannak kétágyas szobák, ezek azonban relatíve többe kerülnek, körülbelül annyiba, mintha a legolcsóbb apartmanokban szállnánk meg. A youth hosteleknek azonban van egy különös varázsa: sok a fiatal, könnyű ismerkedni, amiből aztán spontán bulik is kialakulhatnak. Iskolai csoportok és baráti társaságok számára is ideális szálláshelyet jelenthetnek.

A horvátországi youth hostelek teljesítik a nemzetközi hostelekre vonatkozó előírásokat, a higiéniás viszonyoktól kezdve a személyzet elérhetőségén keresztül egészen a kényelemig. A horvát tengerparton többek között az alábbi városokban működnek ifjúsági szállók: Rijeka, Dubrovnik, Pula, Stari Grad, Zaostrog, Gradac.

Példaképp a dubrovniki youth hostelt mutatjuk be kicsit bővebben. Ez a szálló gyalog 20 perc távolságra van a buszpályaudvartól, és mindössze 15 percnyire a gyönyörű óvárostól. A 82 ágyas, egész évben nyitva tartó hostelbe érdemes már az utazás előtt lefoglalni a szállást, mert a népszerű a világ minden részéről ide érkező turisták körében. Attól függően, hogy melyik hónapban érkezünk, a szállás naponta fejenként 13,7 és 18,7 euró között van.

Elérhetőségek és szállásfoglalás: www.hfhs.hr
Szórakozóhelyek Caorle, Jesolo és Bibione környékén
Hídpénzek és kompdíjak Horvátország legnépszerűbb szigeteire
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Dujam

Split (CRO)

Hotel Dujam - Split (CRO)

 

Legnézettebb települések: