Hídpénzek és kompdíjak Horvátország legnépszerűbb szigeteire

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Horvátország szigetei gyönyörűek, és idilli helyszínéül szolgálnak a tengerparti nyaralásoknak. Ugyanakkor ha a szigetek valamelyikére tervezi az utazást, akkor a legtöbb esetben némi plusz költséggel is számolnia kell a kompdíjak és a hídpénzek miatt. Igaz, hogy ez nem olyan nagy tétel, viszont ha hozzáadódik az útiköltség, a szállás és az étkezés költségeihez, akkor megdobhatja a számla végösszegét. Cikkünkben sorra vesszük a legnépszerűbb horvátországi szigetekre induló kompok költségeit, illetve a hídpénzeket.
A Krk-szigetre vezető híd nemcsak praktikus, hanem látványos is egyben

A Krk-szigetre vezető híd nemcsak praktikus, hanem látványos is egyben

A feltüntetett összegek tájékoztató jellegűek, az esetleges változások miatt a pontos összegekről közvetlenül az utazás előtt is érdemes tájékozódni! Pag és Krk-szigetekre híd is vezet a szárazföldről, amelyekről ráadásul csodálatos panoráma tárul elénk. A jó hír, hogy a Pag-szigetre vezető híd használata ingyenes. A Krk-sziget esetében pedig csak az egyik út fizetős, 2012-ben személygépkocsinként 35 kunát kellett fizetni, visszafelé pedig ingyenes volt az út.

A kompdíjak esetében fizetni kell a gépjárműre egy adott összeget, és ezen felül személyenként is elkérnek egy ennél alacsonyabb díjat. A Lošinj-szigetre mintegy 60 kunát kell fizetnünk személygépkocsinként, személyenként pedig 8 kunát. Ugyanezek az összegek Rab-sziget esetében körülbelül 50 és 8 kuna, Hvar-szigetnél 150 és 23 kuna, Brač-szigetnél pedig 73 és 16 kuna.

Ha nagyon csábítanak a szigetek, akkor azt is megtehetjük, hogy egyikről a másikra továbbutazunk komppal, anélkül, hogy visszatérnénk a szárazföldre, bár ezzel már jelentősen feltornázhatjuk az útiköltségeinket. Például a Rab szigeti Loparból átutazhatunk a Krk-szigeti Valbiskába, a több mint 1 órás út költsége személygépkocsinként mintegy 230 kuna, személyenként pedig 40 kuna.
Youth hostelek Horvátországban
Veszélyek az Adrián - 5 tipp, hogyan kerülje el ezeket!
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Kornati

Biograd na Moru (CRO)

Hotel Kornati - Biograd na Moru (CRO)