Tenger gyöngye 2014 - Nemzetközi kulináris fesztivál Supetar városában

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A horvátországi Supetar elsősorban könnyű megközelíthetősége, hangulatos kikötője, homokos strandja és vendéglői miatt kedvelt üdülőhely, ugyanis jelentős műemlékekkel – egy XVIII. századi templom, a Leroj harangtorony és egy különleges sírkövekkel teli temető kivételével – nem rendelkezik.

Brač sziget fővárosa azonban konyhaművészeti fesztiváljáról is ismert, amelyet 2014-ben április 9. és 13. között rendeznek meg. A Mediterrán és Európai Régiók Szakácsainak Szövetsége által kilencedik alkalommal megszervezett, Tenger gyöngye (Biser mora) elnevezésű eseményen közel húsz országából vesznek részt profi- és amatőr szakácsok, újságírók, turisztikai szakemberek, szállodatulajdonosok és az éttermek, valamint a városok, települések képviselői. A tavaszi turistaszezon-köszöntő esemény részeként műhelyfoglalkozásokat, prezentációkat, gasztronómiai programokat, valamint versenyeket tartanak, melyeken keresztül mindenki bemutathatja saját országát és annak szakácsművészeti jellegzetességeit.

A rendezvény részeként sorra kerülő megmérettetés két kategóriában – diák, valamint junior és szenior séf – teszi próbára a jelentkezőket. Mindkét csoportban hatvan perc áll rendelkezésre a versenykiírásban előírt ételek elkészítésére. A munkához mindenki maga biztosítja a hozzávalókat, és mindenből két adagot kell készíteni, zsűrizés valamint bemutató céljára.
Állatkert, aquapark és sok más móka - Nyaralás Lignano városában
Nem csak szerelmeseknek - Ancona, a hangulatos olasz kikötőváros
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Dalmina

Split (CRO)

Hotel Dalmina - Split (CRO)