Szórakozóhelyek Caorle, Jesolo és Bibione környékén

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Bibione, Lido di Jesolo és Caorle vérbeli olasz üdülővárosok, és közelségük miatt a magyar turisták körében is nagyon népszerűek. Jó érzés naphosszat heverészni és úszkálni a strandon, de az estéket feldobhatjuk bulizással is. Bibione, Lido di Jesolo és Caorle legalábbis megadja az alapot ehhez: számtalan szórakozóhelyet találunk a településeken, írásunkban ezek közül mutatunk be néhányat.
Az olasz üdülővárosokban nem csalódunk akkor sem, ha bulizni vágyunk

Az olasz üdülővárosokban nem csalódunk akkor sem, ha bulizni vágyunk

Azoknak is jó hírünk van, akik úgy érzik, hogy nincs erejük az egész napos strandolás után még elmenni bulizni is. A caorlei Baiablu Beach ugyanis strand és diszkó is egyben. Nappal igényes strand baldahinos strandágyakkal és napernyők, nyugágyak sokaságával, estefelé viszont minden megváltozik: a zene egyre hangosabb lesz, és előkerül a mojito, és a sokféle különleges koktél. A buli sokszor hajnalig tart, és tematikus partikkal is gyakran készülnek a szervezők. A Don Pablo discobeach (www.donpablo.it) is hasonló elvek alapján működik, nappal itt is strandolhatunk, este fél 12-től hajnali 4-ig pedig bulizhatunk: elektronikus zene, diszkófények, tánc és pezsgés a program.

A nyüzsgős bibionei éjszakák a Happy Hour-rel indítanak, a helyi bárokban és klubokban ilyenkor olabogyót, chipset, szendvicseket és tapast szolgálnak fel, ezután veszi kezdetét az ereszd el a hajam. Érdekesség, hogy Olaszországban is tradicionális ital a fröccs (spritz), amit itt fehér borból és ásványvízből készítenek, de emellett rengetegféle színes koktélt is iszogathatunk. A város főterein szinte minden éjjel koncertek vannak, legtöbbször a 70-es, és 80-as évek zenéivel, és latin dallamokkal. Bibione egyik legnépszerűbb szórakozóhelye a Koco Music Club (www.kococlub.it), a 2010-ben teljesen felújított diszkóban Swarowski csillárok, színes Led lámpák, és kellemes hangulatú helyiségek emelik a bulik fényét. Az áprilistól szeptember közepéig minden este nyitva tartó clubban gyakran van koncert, és a karaoke partik sem ritkák.

Jesolo is ideális terepet ad a szórakozáshoz, Olaszország-szerte híres klubokat találunk itt, és sokféle zenei stílusú diszkót: underground, progressive, jungle, house, hard house zenékre is táncolhatunk, nem ritkán híres DJ-k előadásain. Itt is bulizhatunk a strandon, például a Capannina Beach (www.capanninabeach.it) ideális terep erre. A népszerűbb klubok pedig: Aida, Il Muretto, Sound Garden Caffé, Terraza Mare.
Hány Celsius fokos az Adriai-tenger vize?
Youth hostelek Horvátországban
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Istra

Opatija (CRO)

Hotel Istra - Opatija (CRO)