Pályázat az adriai-tengeri szénhidrogén, gáz és kőolaj kutatására

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Április 2-án, egy konferencián nyitotta meg Ivan Vrdoljak horvát gazdasági miniszter az adriai-tengeri szénhidrogén, gáz és kőolaj kutatására és bányászására vonatkozó közbeszerzési pályázatot, amelyen november 3-ig lehet indulni. Az MTI beszámolója szerint a beérkező anyagok értékelésére két hónapot szánna az elbíráló bizottság, az első szerződéseket pedig 2015 tavaszán írnák alá.

A tengerfenék geológiai feltérképezését a norvég Spectrum cég végezte, amelynek tájékoztatása szerint már huszonöt energetikai vállalat jelezte, hogy megtekintené a kutatási eredményeket. A horvát köztelevízió (HRT) internetes oldalán nyilatkozott Áldott Zoltán, az INA igazgatóbizottságának az elnöke, aki elmondta, hogy az olajtársaság képviselői egyelőre nem jártak a kutatási dokumentációt tároló adatszobában, ezért még nem hoztak döntést arról sem, élnek-e a pályázati lehetőséggel.

A horvát Vecernji list által januárban idézett becslés szerint legfeljebb húsz mezőt találhatnak a tenger alatt, amelyekből 2019-ben indulhat meg a kitermelés.
Állatkert, aquapark és sok más móka - Nyaralás Lignano városában
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Heritage Hotel Marinska Kula

Marina (CRO)

Heritage Hotel Marinska Kula - Marina (CRO)