Állatkert, aquapark és sok más móka - Nyaralás Lignano városában

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Lignano egy Velence és Trieszt között félúton elhelyezkedő olsaz kisváros, amely 8 kilométer hosszú, homokos tengerpartjának és az általa nyújtott számos szórakozási lehetőségnek köszönhetően igen népszerű a turisták körében. A három részből - Lignano Sabbiadoro, Lignano Pineta és Lignano Riviera - álló település a szálláshelyek gazdag választékát kínálja, legyen szó hotelekről, apartmanokról, kibérelhető tengerparti házakról, bungalókról vagy kempingekről. A megfelelő szoba vagy ház kiválasztásában az erre szakosodott ügynökségek nyújtanak segítséget.
Lignanói móló

Lignanói móló


A város azokra a napokra is berendezkedett, amelyeken a turisták szívesen megszakítanák a kellemes, ám kissé egyhangú tengerparti pihenés napi rutinját. Ezekre az alkalmakra számos tematikus park kínál kikapcsolódási lehetőséget.

Több mint 30 éve nyitotta meg kapuit a lignanói állatkert (www.parcozoopuntaverde.it), amely a Tagliamento folyó torkolatánál, a település nyugati részén helyezkedik el. A Punta Verde nevet viselő létesítmény 100 000 négyzetméteres területén több mint 200 különböző állatfaj él, természetes környezetükhöz hasonló körülmények között. Az intézményhez több étterem, bolt és egy piknikező hely is tartozik.
Szuvenírbolt a Punta Verde állatkertben

Szuvenírbolt a Punta Verde állatkertben


A hagyományos strandolás alternatíváját jelenti az Aquasplash vizes élménypark, amely gyermekek és felnőttek számára egyaránt izgalmas élményeket kínál. A látogatókat többek között különleges csúszdák, játékok, kötélhidak és trambulinok várják, de lehetőség nyílik a relaxációra vagy masszázs igénybe vételére is.

A Gulliverlandia tematikus park a történelem egyes korszakait - például a dinoszauruszok vagy a maják idejét - mutatja be játékos formában, de rendelkezik egy akváriummal is, amelynek vízalatti alagútjában az emberevő cápákhoz is zavarba ejtő közelségbe kerülhetünk.

A Lignano Sabbiadoro központjában található Junior Park kifejezetten a kicsiknek épült. Az apró tavakkal és szökőkutakkal tarkított létesítmény változatos játékokat rejt. Szintén a gyerekek érezhetik jól magukat az I Gommosi parkban, ahol ugrálóvár, labirintus és kalózhajó gondoskodik a vidám órákról. A Strabilia Lunapark azonban már minden korosztályt szívesen lát, a klasszikus vidámparkban gokart, remek panorámát nyújtó óriáskerék és céllövölde is van.
Pályázat az adriai-tengeri szénhidrogén, gáz és kőolaj kutatására
Tenger gyöngye 2014 - Nemzetközi kulináris fesztivál Supetar városában
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Villa Donat

Biograd na Moru (CRO)

Hotel Villa Donat - Biograd na Moru (CRO)

 

Legnézettebb települések: