Isztriai karnevál - A tavaszt köszönti Piran, Koper és Izola

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A farsangi időszakból Szlovénia három Adriai-tenger partján fekvő városa, Piran, Koper és Izola is kiveszi a részét. A 46 kilométeres partszakasz településein 2014-ben már hatodik alkalommal rendezik meg az isztriai karnevált (Istrski Karneval), amely az egész család számára változatos programokat kínál.

Március 1-jén reggel a gyermekek kreatív műhely során készíthetik el a maszkokat, az ünnephez kapcsolódó egyéb alkotásokat (például ékszereket és színes könyveket) és azt a farsangi kocsit, amely Koper városának szimbólumát és kabaláját, a kecskét hordozza majd.
Az isztriai karnevál felvonulói

Az isztriai karnevál felvonulói


Ugyancsak délelőtt kerül sor a kicsik szórakoztatására hivatott arcfestésre és a tánciskolára is. A 2014-es karneváli felvonulás Koperben 11 órakor, a hozzá tartozó, Zazid nevű kis faluban pedig 14 órakor kezdődik. A Piran részének számító Portorož (Portorose) délután 4 órakor Romana Krajnčan énekesnő közreműködésével szervez mulatságot, Koperben pedig Jole-Cole díjnyertes amerikai bűvész előadását élvezhetik a családok.

A pirani színházban tizenkettedszer kerül sor a hagyományos táncos gálára, amelynek témája idén Casanova és a mesék lesznek. Ezzel párhuzamosan a Hrastovlje területén felállított fűtött sátorban a Ne me jugat és a Xaxid rockegyüttesek zenélnek.

Március 2-án Portorožban lesz felvonulás, 3-án pedig mindhárom városban folytatódik a karnevál, amely korosztályok szerinti felbontásban kínál vidám kikapcsolódást a gyerekeknek. Este a pirani zeneiskola növendékei lépnek fel. Március 4-én, a rendezvény utolsó napján, délután 4 órakor jelképesen eltemetik a karnevált.
Nyár elején folklórfesztivállal vár az Adria-parti Biograd na Moru
Last minute programok a 2014-es velencei karnevál idejére
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Kvarner-Amalia

Opatija (CRO)

Hotel Kvarner-Amalia - Opatija (CRO)