Világítótorony, mint szálláshely - exkluzív nyaralás az Adrián

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A tengerparti nyaralás mindig felejthetetlen: a tenger pihentető látványa, a csodás mediterrán környezet, a sós víz lazító hatása, a napfény és a finom lakomák igazi kikapcsolódást jelentenek a szürke hétköznapok után. Ugyanakkor még ezt is lehet fokozni! Ha igazán exkluzív tengerparti élményre vágyik, próbálja ki, milyen érzés egy világítótoronyban lakni a horvátországi nyaralás idején!
A pula melletti Porer világítótorony

A pula melletti Porer világítótorony

Hogyan szállhatunk meg világítótoronyban? Horvátországban sok olyan világítótorony áll, amely hajósokat szolgáló jelzőtoronyként működött egykor, a jelzések automatizálásával viszont ezek feleslegessé váltak. Ezeket a világítótornyokat egy ügyes húzással átalakították szálláshellyé, igényes apartmanokat varázsoltak bennük. Itthonról is tucatnyi horvátországi világítótorony között válogathatsz, és foglalhatod le őket. Persze ehhez időben kell lépni, ezek az apartmanok magas áraik ellenére is gyorsan elfogyhatnak.

A világítótornyok az adriai szigeteken és fokokon találhatók, és egyik jellemzőjük a nehéz megközelíthetőség, így leginkább csak autóval rendelkező turistáknak érdemes megszállniuk bennük, hiszen akár 10 kilométeres távolságra is lehet a legközelebbi bolt. De van, hogy az autó sem elég, a kis szigeteken elhelyezkedő világítótorony apartmanok megközelítése csak hajóval lehetséges, így nem árt, ha az egész hétre való ellátmányt visszük magunkkal. Cserébe viszont kapunk egy egész szigetet, ami csak a miénk, így béke, nyugalom, és végtelen csend vesz minket körül az itt eltöltött egy-két héten át. A dalmát, kvarneri és isztriai tengerpart közelében lévő szigeteken is találhatunk világítótorony szállást magunknak.
Éjszakai élet és szórakozás a horvát tengerparton
Pag szigeti ajánló - gyönyörű strandok, juhsajt és csipke
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Family Hotel Diadora

Zadar (CRO)

Family Hotel Diadora - Zadar (CRO)

 

Legnézettebb települések: