Pag szigeti ajánló - gyönyörű strandok, juhsajt és csipke

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Pag sziget talán kevésbé ismert még a magyar turisták körében, pedig minden adottsága megvan ahhoz, hogy felhőtlenné tegye a nyaralást: lélegzetelállító tájak, gyönyörű és tiszta strandok, bulizásra alkalmas nagyobb települések, és eldugott falvak, csendes kis öblökkel a nyugalomra vágyóknak. Az ízek szerelmesei is megtalálják itt a számításukat, a sziget híres különleges, olívaolajjal érlelt juhsajtjáról.
Tipikus pagi látvány: fehér sziklák és mélykék tenger

Tipikus pagi látvány: fehér sziklák és mélykék tenger

Pag az ötödik legnagyobb sziget Horvátországban, 300 km hosszú tengerparttal, mégis kevésbé felkapott, mint szomszédos társai. Ez talán különleges növényvilágának is köszönhető: Pag sziget növényzete meglehetősen gyér, nagyon kevés fa található itt, ám rengeteg a fűszer- és a gyógynövény. A fák hiányának köszönhetően különleges, már-már holdbéli tájakat is láthatunk itt, ugyanakkor a tengerparton megkapjuk mindazt az élettelisséget, és a természet vadromantikáját, amit általában keresünk a tengerparti nyaraláskor. A fehér sziklák látványa és a tenger mélykék színe együtt pedig igazán pazar látványt nyújt.

Pag szigeten fantasztikus és kristálytiszta vizű strandokat találunk, az ismertebbek között vannak például Novalja, Mandre és Simuni és Povljana települések fürdőhelyei, de ha nem ragaszkodunk az éttermekhez és bárokhoz, akkor a tengerparton gyakorlatilag szinte bárhol találhatunk fürdőzésre nagyszerűen alkalmas helyeket.

A sziget legismertebb települése Pag város, amely a keleti részen található, egy védett öbölben. Mintegy 2500-an élnek a megkapó szépségű városkában, amelynek szabályos négyzetrácsot alkotnak az utcái. Akármerre megyünk, palotákba és templomokba ütközünk, Pag városban mindenhol találunk látnivalót. Pag strandja is nagyon szép és igényes, ugyanakkor kissé zsúfolt.

Pag gyönyörű strandjai mellett két dologról híresült el: az egyik a speciális érlelésű, zamatos juhsajtja, a paski sir, amelyet érdemes a helyben készült sonkával együtt fogyasztani, a másik pedig a pagi csipke – a szigeten sokfelé találkozhatunk csipkeverő asszonyokkal, akik az utcán alkotnak, és közvetlenül tőlük is megvásárolhatjuk a hófehér csipketerítőket.
Világítótorony, mint szálláshely - exkluzív nyaralás az Adrián
Split partjainál EU-s forrásból fejlesztik a komp- és hajóközlekedést
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Pinija

Zadar (CRO)

Hotel Pinija - Zadar (CRO)

 

Legnézettebb települések: