Éjszakai élet és szórakozás a horvát tengerparton

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Vannak, akik nyugalomra, csendre és békére vágynak a tengerparti nyaraláson, de olyanok is akadnak (főleg a fiatalok között), akik az estéket minél fergetegesebb bulizással szeretnék eltölteni az Adrián, míg nappal a tengerparton heverve pihenik ki az éjszaka fáradalmait. Cikkünkben összefoglaljuk, hogy milyen lehetőségei vannak annak, aki bulizással kötné össze a tengerparti nyaralást.
Splitben a naplementével kezdődik el igazán az élet

Splitben a naplementével kezdődik el igazán az élet

Általánosságban elmondhatjuk, hogy a nagyobb városokban sokkal több diszkót, bárt és kocsmát találunk, mint a kisebb településeken, éppen ezért a kis üdülőfalvakat felejtsük el, ha az éjszakai szórakozás fontos opció számunkra. Emellett jó ha tudjuk, hogy a horvát tengerparti diszkókban főként elektronikus zenét hallgathatunk. Néhány az ismertebb, horvát party-települések közül:

Hvar szigetén mindent elsöprő éjszakai életbe futhatunk bele, nem hiába emlegetik buliszigetként is. Elsősorban Hvar települést ajánljuk, nyáron nagyszámú fiatal jön ide a bulik és az ismerkedés kedvéért. Persze azzal számolni kell, hogy Hvar a horvát tengerpart egyik legdrágább helye is egyben, így a minőségi szórakozásnak ára van. Nem hiába, sok híresség is évről évre megfordul a szigeten.

Split a második legnagyobb horvát városként nem is lehet más, mint jelentős bulihelyszín. Itt ráadásul történelmi atmoszférával körülvéve partizhatunk, ugyanis a legforróbb hangulat a Diocletianus-palota környékén van. Magában a palotában is klubok és diszkók vannak, de Splitben a buli nem feltétlen korlátozódik a négy fal közé, az óvárosban és a sétányokon is zajlik az élet éjszaka. Az isztriai Porec is ideális bulihelyszín, tele van menő tengerparti klubokkal, és színvonalas sörözőkkel, szórakozóhelyekkel. Szabadtéri és zárt diszkókat is találhatunk itt.

Aki nem elég tehetős ahhoz, hogy egy egész hetet végigbulizzon a horvát tengerparton, annak érdemes egy rövidebb utazáson részt vennie. Ma már sok utazási iroda hirdet egynapos, vagy egy hétvégés tengerparti kiruccanásokat, amiket szintén összeköthetünk bulizással. Vagy egyszerűbb 3-4 barátot, ismerőst beszervezni, és egy hosszú hétvégés bulizásra leruccanni az Adriára.
Horvátországi árak 2013-ban - mennyiből ússzuk meg?
Világítótorony, mint szálláshely - exkluzív nyaralás az Adrián
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Opatija

Opatija (CRO)

Hotel Opatija - Opatija (CRO)