Veszélyek az Adrián - 5 tipp, hogyan kerülje el ezeket!

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A tengerparti nyaralás az év fénypontja, de sajnos a legszebb helyeken is leselkednek ránk veszélyek, amelyek könnyen elronthatják a kikapcsolódásunkat. Ráadásul idegennyelven és ismeretlen környezetben minden hirtelen fellépő problémás helyzetet jóval nehezebb megoldani, mint itthon. Szerencsére a veszélyek bekövetkeztének kockázata jelentősen csökkenthető egy kis odafigyeléssel!
A tengeri sünök méreggel bevont tüskéi erős fájdalmat okozhatnak

A tengeri sünök méreggel bevont tüskéi erős fájdalmat okozhatnak

Hiába vagyunk „gyakorlottak” a balatoni strandolásban, vagy éppen az élményfürdőzésben, a tengerparton ettől még érhetnek váratlan meglepetések. A napsütés itt jóval intenzívebb, és hiába barnítottuk elő a bőrünket otthoni napozással, nagyon könnyű leégni. A tengerben élő állatok is jelentenek némi kockázatot, például nagyon fájdalmas belelépni egy tengeri sünbe, és a medúzák csípése is intenzív kellemetlenséget okoz. A köves-sziklás tengerpart pedig önmagában is a talp és a láb bőrének sérüléseihez vezethet.

TIPP1: Válasszon legalább 10 faktorral erősebb napkrémet, mint amilyet itthon használ, és ne a legforróbb déli órákban menjen a strandra!

TIPP2: Már az utazás előtt szerezzen be egy jó strandcipőt, amellyel megkímélheti magát az éles kövek és a tengeri sünök okozta sérülésektől.

Ahol emberek vannak, ott lopnak is. Idegen környezetben pedig még jobban ki vagyunk téve a vagyontárgyaink ellen elkövetett támadásoknak. Kis előrelátással ennek a veszélye is csökkenthető.

TIPP3: Amikor úszni indulnak, minél kevesebb értéket hagyjanak a parton! Vagy valaki maradjon kint vigyázni a holmikra, vagy amikor strandolni indulnak, eleve hagyják a szálláshelyen a fényképezőgépet, és pénzből is csak annyit vigyenek, amennyit aznap el akarnak költeni.

TIPP4: Indulás előtt kössön olyan utasbiztosítást, ami a vagyontárgyak elvesztése, ellopása esetén is érvényes!

TIPP5: Ha minden helyzetre szeretné bebiztosítani magát, olyan biztosítást válasszon, amelyhez assistance szolgáltatás is tartozik, ez azt jelenti, hogy probléma esetén a nap 24 órájában hívhatja a magyar nyelvű ügyeletet, amelynek munkatársai a távolból segítenek megoldani a problémákat (például beszélnek a hatóságokkal, segítenek, hova forduljon baj esetén).
Hídpénzek és kompdíjak Horvátország legnépszerűbb szigeteire
Mini Italia - egész Olaszország belefér egy tengerparti nyaralásba
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Valamar Dubrovnik President Hotel

Dubrovnik (CRO)

Valamar Dubrovnik President Hotel - Dubrovnik (CRO)

 

Legnézettebb települések: