Mini Italia - egész Olaszország belefér egy tengerparti nyaralásba

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Ismerős ez az utazások során tapasztalt örök ellentét? Jó lenne minél több helyet felfedezni és megismerni, ugyanakkor az éves fáradalmakat is ki kellene pihenni. A Riminiben található Mini Itália nevű park megoldást nyújt a problémára: 273 híres olasz és európai épület miniatűr mását mutatja be a látogatóknak, 1:25 és 1:50 arányokban csökkentett méretekkel.
Mini Itáliában megelevenednek az építészet legnagyobb remekei

Mini Itáliában megelevenednek az építészet legnagyobb remekei

Mini Italia természetesen nem pótolhatja a történelmi emlékek felfedezését, de mégis kulturális sokkélményt ad, és meghozza a kedvet ahhoz, hogy későbbi utazásaink során élőben is felkeressük azokat a történelmi épületeket, amelyek a legnagyobb benyomást tették ránt. Ha Riminibe tervezi a tengerparti nyaralást, akkor egyszerűen kihagyhatatlan program a Mini Italia (www.italiainminiatura.com) meglátogatása, de sokan vannak, akik más településekről is ideutaznak a látványosság kedvéért. Családi programnak is ideális, a gyerekek is élvezik a miniatűr épületeket, és számukra minden nap különféle programokat és játékokat is szervez a park. Emellett kipróbálhatják az 500 méter hosszú kenu-csúszdát, az izgalmas játszótereket, a vízipisztolyos várjátékot, és a vidámparki játékokat is felfedezhetik.

A felnőttek számára az egyik legnagyobb látványosság a mini Velence, amely viszont csak egyötödével kisebb az eredetinél, így Mini Italia látogatói átélhetik, milyen érzés lenne Velencében lenni, és csónakokkal hajózhatnak a Grande Canal kicsinyített másán.

Az olaszországi látványosságokat tartományok szerint vonultatja fel Mini Italia, a park ezen részén megtekinthetjük például a Pisai ferde tornyot és Firenze főterét is. Az európai látványosságok közül pedig sok más mellett az Eiffel-torony, a neuschwasteini kastély és Mostar Öreg hídja is szerepel a parkban.
Veszélyek az Adrián - 5 tipp, hogyan kerülje el ezeket!
Tippek azoknak, akik gyerekekkel utaznak az olasz Adriára
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Argosy Hotel

Dubrovnik (CRO)

Argosy Hotel - Dubrovnik (CRO)