Velencei Karnevál 2011 - Izgalmas programok a télbúcsúztatón

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Minden év februárjában tömegek utaznak Velencébe a világ minden tájáról, hogy a télbúcsúztató Karneválon részeivé váljanak a színes, szagos, zajos forgatagnak. Az álarcos felvonulók, a folyamatos mulatozás napjai ezek, amellyel búcsút intenek a téli hidegnek. Az utcák megtelnek maskarába bújt emberekkel, és az utánozhatatlan hangulat mindenkit magával ragad, nem csoda hát, hogy a turisták egyik legkedveltebb helyszíne az olasz város ebben az időszakban.
Maszkosok a Velencei Karneválon

Maszkosok a Velencei Karneválon

Szerencsére Magyarországról nem nehéz eljutni Velencébe, mindössze 12 órát vesz igénybe busszal, így nem csoda, hogy számtalan utazási iroda kínál kedvezményesebbnél kedvezményesebb utakat a Karnevál idején. Az ünnepség minden évben hagyományosan húshagyó csütörtöktől húshagyó keddig tart, idén február 25-én vette kezdetét a mulatság, és egészen március 4-ig tart. A különféle utak többféle lehetőséggel kecsegtetnek, választhatunk két-három napos, esetleg hosszabb pihenést, de a vállalkozó kedvűek akár egyetlen éjszakát is tölthetnek Velencében, alvás nélkül, így megspórolható a szállás költsége. Ebben az esetben akár 12.000 Ft-ból meglátogathatjuk a Karnevált, ez azonban nagyon fárasztó, így valóban csak azoknak ajánlott, akik úgy érzik, képesek végigszórakozni egy éjszakát pihenés nélkül, és utána még vállalni tudják a fél napos buszozást hazáig.

A Karnevál utolsó napján a Szent Márk téren gyűlik össze a tömeg, hogy a külföldiek és a velenceiek együtt várják a kis galamb érkezését, amely hagyományosan az ünnepség végét jelzi. A papírmadarat a Szent Márk templom harangtornyából engedik útjára, hogy konfettiesővel borítsa be az ünneplő emberáradatot.
A legszebb adriai szigetek 1. - Prvic-sziget
A szlovákiai Danube Wings több utat szervez az Adriára idén nyáron
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Plavi

Poreč (CRO)

Hotel Plavi - Poreč (CRO)