Velence több arca: programok a karneválon túl

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Velencét az év bármely szakában érdemes felkeresni: a vízre épített város lagúnáinak és gyönyörű építészeti emlékeinek hála egyedi, romantikus hangulatot áraszt magából. A legtöbben mégis a karnevál ideje alatt keresik fel Velencét, pedig azon túl is sok érdekes program várja a turistákat.
A Regata Storica nevű rendezvényen látványos hajófelvonulást csodálhatunk meg

A Regata Storica nevű rendezvényen látványos hajófelvonulást csodálhatunk meg

A filmrajongók számára igazi csemege a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál, amelyet a velencei biennále keretében tartanak meg minden évben augusztus végétől szeptember elejéig. A rendezvény a világ egyik legjelentősebb filmes programja, annak 1932-es indulásától kezdve. A filmfesztivál fődíja az arany Oroszlán-díj.

Érdemes a Vogalonga idején is ellátogatni Velencébe. A május valamelyik vasárnapján megrendezett versenyen bármely típusú hajó vagy csónak elindulhat, hogy megtegye a lagúnákon kijelölt mintegy 30 kilométeres távolságot. A látványosságnak sem utolsó Vogalonga mintegy harminc éves múltra tekint vissza.

Különleges élményt kínál a Regata Storica is, amikor látványosan feldíszített különleges csónakok vonulnak fel a Canal Grande-n, majd pedig gondolaversenyt tekinthetnek meg az érdeklődők. A programot minden évben szeptember első vasárnapján tartják.

A nyár kellős közepén is várnak érdekességek a turistákra. Ilyen a Festa del Redentore, a július harmadik hétvégéjét megtartott ünnep lényege, hogy csónakhidat építenek az egyik csatornán, majd tűzijátékkal tarkított virrasztást rendeznek.
Mennyivel előre érdemes szállást foglalni a horvát Adriára?
UNESCO világörökségi helyszínek az olasz Adrián
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Vila Tina

Trogir (CRO)

Hotel Vila Tina - Trogir (CRO)