UNESCO világörökségi helyszínek az olasz Adrián

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Az olasz Adria igazi gyöngyszem azoknak, akik igényes tengerparti fürdőzésre vágynak, ugyanakkor a történelmi emlékekről sem akarnak lemondani. Az Adriai-tenger olaszországi partjának települései gyakorlatilag telis-tele vannak sok évszázaddal ezelőtt épített templomokkal, tornyokkal, katedrálisokkal, terekkel, és hangulatos történelmi utcácskákkal. Viszont van néhány olyan történelmi emlék, ami kiemelkedik a nevezetesség tengeréből: cikkünkben sorra vesszük az olasz Adria UNESCO világörökségi helyszíneit.
Alberobello trullói, a süveges tetővel ellátott kőépületek is világörökségi helyszínek

Alberobello trullói, a süveges tetővel ellátott kőépületek is világörökségi helyszínek

Velencét és lagúnáit nem kell bemutatni senkinek, Olaszország eme gyöngyszeme 1987 óta szerepel az UNESCO világörökségi listáján.


Alberobello Olaszország Bari megyéjében, Pugla régióban fekszik az Adriai-tenger közelében. A kisváros Trulli stílusú épületeivel került fel a UNESCO világörökségi listájára. Az úgynevezett trullók négyszögletes, vagy hengeres alaprajzú épületek, süvegtetővel. Jellegzetességeik, hogy kötőanyag és fa tartószerkezet nélkül építették őket, és anyaguk 100% kő.

Ravenna az 5-6. századból fennmaradó, kora keresztény és bizánci műemlékegyüttesével vívta magának az előkelő helyet, és került fel az UNESCO világörökségi helyszíneinek listájára.

Amalfi tengerpartja 1997 óta szerepel a listán, gyönyörű természeti környezete, és bőséges kulturális öröksége nyerte meg a bíráló bizottság tagjait. A település, amely egyébként a limoncello gyártás központja, a szomszédos településeivel együtt kapta meg a neves elismerést.

Aquileia az Adriai-tenger közelében fekszik, és 1998-ban került fel az UNESCO világörökségi listájára, jelentős régészeti lelőhelyeinek és patriarkális bazilikájának köszönhetően.
Velence több arca: programok a karneválon túl
Internet, posta és telefonálás a horvát tengerparton
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Croatia

Baška Voda (CRO)

Hotel Croatia - Baška Voda (CRO)

 

Legnézettebb települések: