Mennyivel előre érdemes szállást foglalni a horvát Adriára?

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A tengerparti nyaralás megtervezésének a legfontosabb lépése a szállás kiválasztása és lefoglalása, alapvetően ezt négyféle módon tehetjük meg: élhetünk a korai, kedvezményes first minute lehetőségekkel, választhatunk last minute ajánlatokat, lefoglalhatunk szállást a kedvezményektől függetlenül az utazás előtt néhány héttel, vagy akár bízhatunk abban is, hogy a helyszínen találunk számunkra ideális hotelt vagy apartmant. Cikkünkben összefoglaljuk, hogy melyik módszernek mi az előnye és hátránya, ha a horvát Adriára készülünk.
Akár last minute kedvezménnyel utazunk, akár nem, Dubrovnik biztos hogy elvarázsol

Akár last minute kedvezménnyel utazunk, akár nem, Dubrovnik biztos hogy elvarázsol

First minute szállásajánlatokat már kora tavasszal, márciusban és áprilisban is találhatunk Horvátországba, jellemzően 5-20% kedvezménnyel. A first minute utak hátránya, hogy nem mindenki tudja hónapokra előre becélozni az utazás időpontját, és ha valami közbejön, akkor elbukhatjuk a foglalót, vagy akár a teljes szállásköltséget. Érdemes foglalás előtt átböngészni az adott cég erre vonatkozó szabályzatát.

A last minute ajánlatok is nagyon kedvezőek lehetnek, de Horvátország esetén nem biztos, hogy érdemes az utolsó percre hagyni a döntést, mert a júliusi és augusztusi főszezonra gyorsan betelnek a legjobb szálláshelyek.

Sokan indulnak el úgy Horvátországba, hogy abban bíznak, hogy majd ott helyben találnak szállást. Ez sok esetben működik is, főleg a májusi-júniusi előszezonban és a szeptemberi utószezonban érdemes próbálkozni ezzel a módszerrel, és leginkább azoknak ajánlott, akik egyszerűen nem tudják hetekkel előre megmondani, mikor tudnak időt szakítani a nyaralásra. A módszer további előnye, hogy nem csak fotókat látunk a szálláshelyről. A módszer hátránya bizonytalanság, a hosszú fárasztó utazás után lehet, hogy órákig is eltart, mire találunk megfelelő szállást.

A horvátországi szállásfoglalás legáltalánosabb módja az, ha néhány héttel, esetleg 1-2 hónappal az utazás előtt foglalunk. Így is ki lehet fogni kedvező árú szálláshelyeket, és nem kell alkalmazkodnunk egy speciális kedvezmény igénybevételének a feltételeihez.
Nemzetközi díjjal ismerték el Rovinj és Opatija szépségeit
Velence több arca: programok a karneválon túl
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Valamar Diamant Hotel

Poreč (CRO)

Valamar Diamant Hotel - Poreč (CRO)