Valli di Comacchio, az utánozhatatlan szépségű rezervátum

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Lenyűgöző természeti szépségekben gyönyörködhet, aki úti céljául választja az Olaszországban található Valli di Comacchio természeti rezervátumot. A Ravennától északra található kis halászfalu, Comacchio, tizenhárom apró szigeten épült fel, amelyeket hidak kötnek össze. A tulajdonképpeni lagúna a természeti rezervátum része, Comacchio városát pedig gyakran emlegetik úgy, mint Velence kistestvérét.
Valli di Comacchio

Valli di Comacchio

Comaccio egy csöppnyi kis falu, a Pó folyó deltavidékének részeként terül el Ravenna és Ferrara között. A falu fő profilja a halászat, a helyiek ebből, illetve a sótermelésből teremtik meg családjuk számára a megélhetést, ne számítsunk tehát nyüzsgő, városias hangulatra, Comacciónak éppen az a varázsa, hogy meg tudta őrizni a nyugodt, természetes hangulatot. A lagúnát az Adriai-tengertől csupán egy keskeny, homokos földsáv választja el, a természeti környezet tehát valóban igazán egyedi. Maga a falu jellegzetessége a számtalan, utcák között futó csatorna és természetesen a hidak, ezek legnépszerűbbike a Tre Ponti, amely még a XVII. században épült, és öt szigetet köt össze.
Comacchio városa

Comacchio városa

A Valli di Comacchio természeti rezervátum a Ramsari egyezmény védelme alatt áll, melynek célja, hogy megőrizzék a vizes élőhelyeket, különös tekintettel azokra, amelyek vízimadarak élőhelyeiként funkcionálnak. A rezervátumban így szigorú szabályok érvényesek, ám aki vállalja ezek betartását, annak páratlan élményben lehet része, ha ellátogat a völgybe. Számtalan madárfaj figyelhető itt meg természetes élőhelyén, a halászati területek határait pedig mesterséges gátakkal választották le, így az egész terület egy "Élő Múzeumként" írható le leginkább, amit egyébként szervezett túrák keretében lehet megtekinteni, gyalogosan, kerékpárral, vagy akár a tengeren és a folyón, csónakokkal közlekedve. Minden túra körülbelül három órát vesz igénybe, és arra törekszik, hogy bemutassa a környék szépségeit. A kérdésekre szakértő vezető válaszol a turistáknak, és ő vezeti végig a túrát, ami egyebek mellett a különleges szépségű Comaccio tavat is érinti.

Mindenkinek, aki a környező nagyvárosokban tölti jól megérdemelt pihenését, ajánlott tehát ellátogatni az Adriai-tenger partjának ezen különleges szakaszára, ahol olyan csodát alkotott a természet, aminek az egész világon nincs párja. A rezervátumban a túrák minden év márciusában indulnak.
Rimini - Az Adriai-tenger olasz gyöngyszeme
Elkezdődött az új zágrábi repülőtér-terminál építése
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Vila Tina

Trogir (CRO)

Hotel Vila Tina - Trogir (CRO)

 

Legnézettebb települések: