Elkezdődött az új zágrábi repülőtér-terminál építése

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A horvát főváros minden erejével azon dolgozik, hogy minél inkább fellendítse a turizmust, amivel – valljuk be – eddig sem volt különösebb probléma, hiszen Zágráb hosszú évek óta a népszerű úti célok között szerepel, nem csak a magyar turisták körében, hiszen számos nemzet pihenni vágyói látogatnak ide igen nagy számban évről évre.

Április elején kezdték meg az új terminál munkálatait, miután a ZAIC (Zagreb Airport International Company) konzorcium elnyerte a megépítés jogát. A cégtársulás egyúttal az új repülőtér üzemeltetési jogát is magáénak tudhatja harminc éven át, a tervek szerint az építkezés költségei nagyjából 230 millió euróra rúgnak, és három évre lesz szükség, hogy a fantasztikusan modern, első ránézésre hullámzó tengert formázó épületegyüttes felépülhessen, vagyis körülbelül 2015-re várható az átadása. Az új terminál éves szinten akár ötmillió utas fogadására is alkalmas lesz, nem csoda tehát, hogy méreteit tekintve sem elhanyagolható: előreláthatólag 65.000 négyzetméternél is nagyobb lesz az utasterminál, amihez természetesen további kiszolgáló intézmények, parkolók, utak épülnek.
Hullámzó tengerhez hasnolít majd az új zágrábi reptér utasterminálja

Hullámzó tengerhez hasnolít majd az új zágrábi reptér utasterminálja


Jelen pillanatban kilenc nemzeti, és öt fapados légitársaság indít gépeket Zágrábba, Budapestről egyebek mellett a Lufthansa és az Austrian Airlines repülőivel lehet eljutni a horvát fővárosba. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről átszállással 13 és fél óra alatt érkezhetünk meg Zágrábba, autóval ugyanez kényelmes tempóval sem több négy óránál.

Nem csak azért érdemes Zágrábba utazni, mert remek kiindulópontja lehet a Horvátországi kalandozásoknak, hiszen maga a főváros is számos látnivalót, érdekes programot és kikapcsolódási lehetőséget kínál az ide érkezőknek. Számos múzeum, egyebek mellett a Történeti Múzeum, a Természettudományi Múzeum és a Régészeti Múzeum várja az érdeklődőket, de aki például modern művészetre vágyik, annak a Kortárs Művészetek Múzeumát, vagy a Modern Galériát kell meglátogatnia. Természetesen számos egyéb látnivaló is várja az ide érkező turistákat, a város három történelmi városrésze, a Felsőváros, a Káptalandomb és az Alsóváros egytől egyig kínál feledhetetlen élményeket. Míg Felsőváros történelmi központként, egészen a középkorig visszanyúló látnivalókkal várja a turistákat, Katonadomb a zágrábi katedrális köré épült, Alsóváros pedig a modern városrész, ahol különleges épületeket, és varázslatos parkokat talál az utazó.
Valli di Comacchio, az utánozhatatlan szépségű rezervátum
Az Adriai-tenger legszebb szigetei 7.: Galesnjak
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Maestral

Brela (CRO)

Hotel Maestral - Brela (CRO)

 

Legnézettebb települések: