Rimini - Az Adriai-tenger olasz gyöngyszeme

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Gazdag Történelmi múltra tekint vissza az észak-olaszországi Rimini, ami az ókori történelem szempontjából igen jelentős két út, a Via Aemilia és a Via Flamania találkozásánál fekszik. Riminia turisták egyik legkedveltebb települése az Adriai-tenger olasz partján, hiszen nyáron igen nagy varázsa van 20 kilométeren nyújtózkodó strandnak a Riviera del Sole-nak.
Delfinshow Riminben

Delfinshow Riminben

Rimini tengerpartján hosszú sétány húzódik végig, a szállodákkal, éttermekkel tűzdelt parton nyáron pezsgő élet várja a turistákat. Természetesen Rimini nem csak tengerpartjával hódítja meg a külföldi vendégek szívét, hanem számos kulturális program, és egyéb, az egész családnak szóló kikapcsolódási lehetőség is kínálkozik. Ez utóbbiak közé tartozik Fiabilandia, ami egy vidámpark Rimini és Riccone között. Itt a család minden tagja megtalálhatja a számítását, a különféle vízi játékok, hullámvasutak és egyéb izgalmas programok a kicsiket és nagyokat egyaránt leveszi a lábukról. Hasonlóan érdekes a Rimini kikötőjében található
Delfinárium, ahol a turistákat delfinshowal is gyakorta szórakoztatják. Igazi kuriózum az Italia in Miniatura, ami tulajdonképpen egy miniváros, ahol Olaszország legszebb és legjellegzetesebb látványosságait egy csokorba gyűjtve nézhetik meg a látogatók - természetesen nem eredetiben, hanem a különféle nevezetességek miniatűr másolatát láthatják az ide érkezők.
Rimini partja esti megvilágításban

Rimini partja esti megvilágításban

Aki művészettörténeti szempontból közelít Riminihez, az sem fog csalódni: az óváros rengeteg szépséget ígér, kezdve a Piazza Cavouron álló Palazzo Comunaléval, a városházával, amely 1562-ben épült. Érdemes megnézni a Ponte de Tiberiót is, amely a Marecchia folyó fölött átívelő híd, és még Tiberius császár korából maradt meg. Riminiben található a legrégibb ismert diadalív, az Arco d'Augusto, vagyis az Augustus-ív, amit i. e. 27-ben emeltek Augustus tiszteletére. Feltétlenül látni kell a Tempio Malatstianót, a 13. századi gótikus templom épületet, melynek fő- és oldalhomlokzatát, a híres reneszánsz építész Alberti tervei alapján készítették el.
Három remek program Bibione városában, ha már unalmas a tenger
Valli di Comacchio, az utánozhatatlan szépségű rezervátum
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Medulin

Medulin (CRO)

Hotel Medulin - Medulin (CRO)

 

Legnézettebb települések: