Internet, posta és telefonálás a horvát tengerparton

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A kommunikációs eszközök olyan szinten áthatják az életünket, hogy ha néhány napig nélkülöznünk kell őket, az szabályos elvonási tüneteket okozhat. Éppen ezért jó ha előre tudjuk, hogy a tengerparti nyaralás során lesz-e lehetőségünk telefonálni és internetezni, vagy hogy hogyan tudjuk feladni majd a képeslapokat a család itthon maradt tagjainak.
Ha van wifi a szállodában, akkor ingyen tudunk netezni a laptopunkon

Ha van wifi a szállodában, akkor ingyen tudunk netezni a laptopunkon

Internetezés:
A legegyszerűbb megoldásnak az tűnik, ha az okostelefonon lévő internetet használjuk a nyaralás alatt is. Ez azonban nagy előrelátást kínál! Ha nem szervezzük le a szolgáltatóval előre a dolgot, akkor napi 2-3000 Ft-ot is fizethetünk a külföldön használt internetért, ami egy-két hét alatt szép kis summát húz ki a zsebünkből. Éppen ezért utazás előtt kérjük meg a szolgáltatónkat, hogy kapcsolják ki a netet a mobilunkon, vagy pedig nézzünk utána, milyen kedvezőbb lehetőségeket kínálnak külföldön a számunkra, általában napi 500-1000 forintos áron vannak erre megoldások. Ha nem akarunk ennyit sem fizetni érte, akkor a legjobban akkor járunk, ha olyan szálláshelyet választunk, ahol van wifi. Ezt ingyenesen tudjuk használni a mobilunkkal, vagy ha viszünk magunkkal, akkor laptoppal is. Ha csak ritkán akarunk netezni, akkor az ideális megoldást a netkávézók jelentik, amelyekből bőven akad a horvát üdülővárosokban.

Telefonálás:
A legkényelmesebb megoldás itt is az, ha a saját mobilunkat visszük magunkkal, de itt is érdemes előre tájékozódni, hogy elkerüljük a kellemetlen meglepetéseket. A mobilszolgáltatónk Horvátországban kínált tarifáiról érdeklődhetünk személyesen, a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, vagy interneten is. Ha valami miatt inkább vezetékes telefonról szeretnénk hazatelefonálni, ezt is megtehetjük. A legkézenfekvőbb, ha a szállodából indítunk hívást, ekkor azonban elég magas kapcsolási díjjal kell számolnunk, ha számít a pénz, akkor jobban járunk, ha a közeli postáról próbálunk meg telefonálni.

Posta:
Horvátországban a postahivatalokra a sárga szín hívja fel a figyelmet, az utcákon található postaládák is sárgák. Bélyeget a postahivatalok mellett az újságosoknál is vehetünk. A horvát posta internetes oldalán előre megnézhetjük, hogy mennyibe is kerül egy-egy levél vagy képeslap feladása.
UNESCO világörökségi helyszínek az olasz Adrián
Szelek az Adrián - jugo, bóra és misztrál
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Mediteran

Zadar (CRO)

Hotel Mediteran - Zadar (CRO)

 

Legnézettebb települések: