Újévi mulatságok az Adrián - Rimini és Velence jár az élen

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A tizenöt kilométeres tengerparttal rendelkező Rimini egész évben az olasz éjszakai élet egyik legnépszerűbb központja. Nem meglepő hát, hogy Szilveszterkor is elsők között jár az ünneplésben. Az egyes szórakozóhelyeken tartott rendezvények mellett a helyi lakosok és a turisták nagyszabású fesztivállal köszönthetik az új évet, amelynek fő helyszíne a világhírű olasz filmrendezőről elnevezett Piazzale Fellini. Az ünnepség kora este veszi kezdetét, zenével, tánccal, szórakoztató műsorokkal, és látványos tenger feletti tűzijátékkal. Az eseményt általában az olasz televízió is közvetíti.
Fantasztikus színáradat jellemzi a tűzijátékot Riminiben

Fantasztikus színáradat jellemzi a tűzijátékot Riminiben


Nem marad le az új esztendő köszöntésében Velence sem, ahol több étteremben tartanak este 9:00-től éjfélig húzódó mulatságot. Habár ezek nem olcsók, cserébe jobbnál jobb fogásokkal, és kiváló borokkal várják a vendégeket. Január 1-jén azonban számítani kell arra, hogy a legtöbb vendéglátó egység zárva lesz, kivéve néhány pizzériát, kínai étkezdét és az egyes hotelek ebédlőit.

A Szent Márk téren is nagy bulival, zenével és tűzijátékkal ünneplik a Szilvesztert, éjfélkor pedig csoportos csókra is sor kerül, amit a Mestre városrészben található Piazza Ferretto-n is „teljesítenek”. Nem maradhatnak el az újévi koncertek sem, amelyeket az Operaházban (Teatro La Fenice) rendeznek december 30-án, 31-én és január 1-jén. A december 31-i előadást követően szilveszteri partit tartanak, vacsorával, itallal és éjféli pohárköszöntővel. Január első napján a vállalkozó kedvűek megmártózhatnak a Lido strandján, ami a másnaposság ellen is remek gyógyszer.
Szlovénia tengerparti városai - Koper, Izola és Piran
Velence karácsony idején - Ünnepi falu és üvegműves fesztivál
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Velinac

Karlobag (CRO)

Hotel Velinac - Karlobag (CRO)