Velence karácsony idején - Ünnepi falu és üvegműves fesztivál

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A december Velencében is a karácsonyi vásárok időszaka, amelynek során antik termékek, olasz ételkülönlegességek és egyéb ajándéknak való portékák közül válogathatnak az érdeklődők. Legismertebb közülük a Campo Santo Stefano-n tartott rendezvény, amelynek egyik kiemelt programja a „Karácsony a lagúnában” címet viseli.

Utóbbi keretében az észak-európai országokat idéző – körülbelül harminc - faházat állítanak fel, igazi karácsonyi faluvá alakítva a teret. A kereskedők számos minőségi kézműves terméket kínálnak, többek közt agyagedények, díszek, ékszerek, muranói üvegből készült tárgyak, maszkok és kiváló minőségű hozzávalókból álló házi sütemények várják a vevőket. Mindezek tökéletes ünnepi hangulatot teremtenek, és a kellemes környezet nem csupán a bevásárlásra lehet ideális, de remek találkozóhely is, ahol a velenceiek és a turisták közösen élvezhetik az olasz specialitásokat.
Karácsony Muranóban - Andrew Sims fotója

Karácsony Muranóban - Andrew Sims fotója


A Velencétől másfél kilométerre fekvő Muranóban december 5-én veszi kezdetét az egy hónapig tartó „Üvegkarácsony”, amelynek során - a tradicionális üvegművesség előtti tisztelgésként - különleges csillárokkal díszítik fel a San Pietro kolostor oszlopcsarnokát. Ezeket kifejezetten az ünnepre készítik, létrehozva a „Fények alagútjának" nevezett látványosságot.

Rengeteg egyéb rendezvény színesíti ezt az időszakot, köztük koncertek, kiállítások, gyermekprogramok és üvegfújó bemutatók. Kulcsesemény az a regatta verseny, amely a muranói csatornán halad végig. A résztvevő hat hajó az egyes üveggyárakat képviseli. A versenyzők általában jelmezt viselnek, sokszor angyalnak, vagy egyéb ünnephez kötődő figurának öltöznek. Jelentős szerepet tölt még be az események közt a hagyományos vacsorasorozat, amelyet a gyárakban tartanak, az üvegfújó mesterek által készített ételekkel.
Újévi mulatságok az Adrián - Rimini és Velence jár az élen
Közös kultúráját digitalizálja Magyarország és Horvátország
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Pula

Pula (CRO)

Hotel Pula - Pula (CRO)