Tíz izgalmas fesztivál az Adrián 4. - Rijekai Karnevál 2012

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Idén január 17-án vette kezdetét a Rijekai Karnevál, amely komoly hagyományokkal rendelkezik, korábban Európa 500 legjobb eseménye közé választották, és amely egészen február 19-ig tart. Az elképesztő karneváli hangulat egy teljes hónapig uralkodik az adriai városon, és igen jelentős mennyiségű turistát vonz Rijekába.

A látogatók nagy számának köszönhetően 1995-ben a Rijekai Karnevál teljes jogú tagja lett az Európai Karneválvárosok Szövetségének, ezáltal a kontinens egyik legfontosabb fesztiválja lett. A hagyományok szerint a rendezvénysorozat minden évben Hamvazószerdáig tart, s az egy hónap alatt számos kulturális kikapcsolódási lehetőséget kínál a látogatóknak.
Rijekai Karneváli felvonulás

Rijekai Karneváli felvonulás


Ünneplő felvonulók Rijekában

Ünneplő felvonulók Rijekában

A farsangi mulatság a Rijeka Karnevál Királynőjének megválasztásával, és a város kulcsainak átadásával vette kezdetét, az elkövetkező hetekben pedig kiállítások, koncertek, különféle bemutatók, és álarcos mulatságok – az események lezárásaképpen pedig, a programok megkoronázásaként megrendezik az álarcos karneváli felvonulást, amely a leglátványosabb, legizgalmasabb része a fesztiválnak. Természetesen a különféle álarcosok versenyeznek is egymással, így a felvonuláson keresik majd a leghumorosabb, legeredetibb jelmez viselőjét is, de a valódi cél, hogy mindenki átadja magát a színes forgatagnak és önfeledten kikapcsolódhasson.

A rendezvény honlapján részletes programot találhat az érdeklődő (angol nyelven is), amelyek között szerepel egyebek mellett a Gyerekek Karneváli Parádéja (2012. február 11-én), egy izgalmas snowboard-verseny, koncertekkel, Dj-kel (2012. január 28-án), valamint egy mókás álarcos autós-felvonulás is, amelyet a Paris-Bakar névre kereszteltek (2012. február 4-én).
Vidámság és humor a Rijekai Karneválon

Vidámság és humor a Rijekai Karneválon


Egyedi jelmezek és mulatság minden mennyiségben

Egyedi jelmezek és mulatság minden mennyiségben

Az idei időjárás úgy tűnik, kedvez a Karneválnak, ez ugyanis többször okozott már problémát az évek során, most viszont kevésbé zord a tél, így remélhetőleg semmi sem akadályozza majd a felhőtlen szórakozást, és a programok megvalósítását. A Rijekai Karnevál nevetést, felszabadulást, és valódi szórakozást kínál azoknak, akik arra vágynak, hogy végre kiszakadhassanak egy kicsit a hétköznapok szürkeségéből – ráadásul Magyarországról néhány órányi autózással könnyedén elérhető a város, így tehát nem lehet kifogás a távolság sem. A Rijekai Karnevál minden külföldi látogatót szeretettel fogad, és olyan élményt kínál, ami egy életre szól!

Bővebb infó: http://www.ri-karneval.hr
Vitorlással az Adriai-tengeren - A három legszebb kikötő
Olcsón az Adriára - Kempingek az Adriai-tenger partján
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Village Sol Garden Istra

Umag (CRO)

Village Sol Garden Istra - Umag (CRO)

 

Legnézettebb települések: