Tíz izgalmas fesztivál az Adrián 2. - Kalózcsata Omisban

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Az Adria legizgalmasabb eseményeit veszi számba sorozatunk, melynek második részében egy olyan történelmi, ám egyúttal játékos programra hívjuk fel az érdeklődők figyelmét, amely kicsiknek és nagyoknak egyaránt remek kikapcsolódást jelenthet. Az Omisban megrendezésre kerülő Kalózcsatában résztvevők feleleveníthetik az omisi kalózok uralmát.

Omis Splittől 25 kilométerre fekszik, a Cetina-folyó kanyonjában. Fantasztikus természeti adottságai mellett kulturális élete és történelme is figyelemre méltó, a turisták kedvelt célpontja a két erőd, amelyek a város feletti dombon találhatók: a XIII. században épült Mirabella erőd, amelyhez számos lépcsőt meg kell mászni, illetve a Starigrad erőd, amely kocsival is megközelíthető. A pihenni vágyókat négy strand várja, a legnagyobb ezek közül a 700 méter hosszú homokos Velika Plaza, de vannak itt kisebb, kavicsos partok is, mindenki választhat tehát kedvére valót.
Kalózhajó csatában

Kalózhajó csatában

Ebben a gyönyörű természeti környezetben eleveníti fel az omisi kalózok mindennapjait a Kalózcsata, amelyet augusztus 18-án rendeznek meg a város kikötőjében. Az omnisi kalózok komoly fenyegetést jelentettek az Adriai-tengeren közlekedő hajókra, a kereskedelmi szállítmányok gyakran nem értek célba, a rakomány a kalózok áldozatául esett. Az omnisiak tisztelettel tekintenek kalózaikra, ugyanis olyan hajókat építettek, amelyek technikája még ma is elismerésre méltó. Az előadás a kalózok életét mutatja be, és vendégszereplők is emelik a fényét, és magával ragadnak minden Omisba látogatót.
A legszebb adriai szigetek 3. - Vis sziget
Tíz izgalmas fesztivál az Adrián 1. - Virágnapok Sv Filip i Jakovban
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Holiday

Medulin (CRO)

Hotel Holiday - Medulin (CRO)

 

Legnézettebb települések: