Tíz izgalmas fesztivál az Adrián 1. - Virágnapok Sv Filip i Jakovban

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Első sorban azok számára ajánljuk következő sorozatunkat, akik az aktív nyaralást részesítik előnyben, ugyanis a tíz legkülönlegesebb fesztivált mutatjuk be, amelyeket az adriai térségben rendeznek. Az első ezek közül egy kevésbé frekventált városban, Sv Filip i Jakovban rendezett Virágfesztivál, amelyet idén április 22. és 24. között rendeznek meg.

Sveti Filip i Jakov egy kicsi falu Biográd szomszédságában, Észak-Dalmáciában. A település neve meglehetősen különösen cseng, származása Szent Fülöp és Jakob apostolokhoz köthető, ők emeltettek ugyanis templomot itt a XVI. században. Sveti Filip i Jakov strandjai első sorban a gyermekekkel érkezőknek kedvez, ugyanis amellett, hogy nagyobbrészt homokos (néhol kavicsos), a víz kimondottan sekély, így az apróságok bátran felfedezhetik.
Sveti Filip i Jakov, Horvátország

Sveti Filip i Jakov, Horvátország

Ezen a festői helyen rendezik meg évente a Virágnapokat, amelyekre 2011-ben immáron kilencedik alkalommal kerül sor. Bár a fesztivált áprilisban rendezik, meglátogatását azért össze lehet kötni egy szezon előtti nyaralással. Ebben a hónapban nem csak ezen a három napon szól minden a virágokról, egész április ennek a jegyében telik Sveti Filip i Jakov-ban. A fesztivál ideje alatt a látogatók bekukkanthatnak az öko-műhelyek munkájába, sőt, részt is vehetnek abban, de sor kerül különféle előadásokra, tanácsadásokra és prezentációkra is a témában. Természetesen a fő attrakció a virágkiállítás, de rendeznek divatbemutatókat, természetesen virágos tematikával, illetve a virágkötők versenyén a legjobbak mérik össze tudásukat és kreativitásukat.
Tíz izgalmas fesztivál az Adrián 2. - Kalózcsata Omisban
A legszebb adriai szigetek 2. - Krk sziget
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Villa Ariston

Opatija (CRO)

Hotel Villa Ariston - Opatija (CRO)

 

Legnézettebb települések: