Tippek azoknak, akik gyerekekkel utaznak az olasz Adriára

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Gyerekekkel útra kelni mindig sokkal macerásabb, mintha csak felnőttek utaznának. A kicsik nehezebben viselik a hosszabb utakat, nehezebb lekötni őket, és – főleg ha kisbabákkal utazunk – az érzékenyebb szervezetük miatt is sok dologra jobban oda kell figyelni náluk. Ugyanakkor, ha jól sikerül a családi tengerparti nyaralás, az örökre felejthetetlen élmény lesz a család valamennyi tagjának. Írásunkban tippeket adunk, hogy hogyan legyen pozitív élmény a családi nyaralás az olasz Adrián.
Rimini homokos tengerpartja élmény a gyerekeknek is

Rimini homokos tengerpartja élmény a gyerekeknek is

Nagyon fontos az úti cél gondos kiválasztása! A gyerekek sokszor nehezen viselik a hosszú autóutat, ezért érdemes az északabbra fekvő települések közül választani, főleg akkor, ha kisbaba is utazik. Érdemes lassan mélyülő, homokos tengerpartot választani, bár ez nem nehéz, Olaszországban sok ilyet találhatunk. Jó, ha nem zsúfolt a strand, így könnyebb szemmel tartani a gyerekeket. A gyerekek érzékeny, könnyen hámló bőre miatt az is fontos, hogy legyen elég árnyék, ami megóvja őket a napégéstől. Néhány olyan strand, ami többé-kevésbé megfelel a fentieknek: Rimini, Jesolo, Lignano.

A tengerpart gyerekszemmel is izgalmas, de érdemes számítani arra, hogy a tengerpart önmagában nem biztos, hogy egy-két hétre le tudja teljesen kötni a gyerekeket. Jó ezért, ha néhány alternatív programlehetőség is van a tarsolyunkban! Szerencsére az olasz Adria ezen a téren sem mond csődöt. Izgalmas program a Riminiben, a tengerpart közelében működő delfinárium, ahol naponta több delfin show-val várják az érdeklődőket. További pozitívum, hogy a legkisebbek ingyenesen látogathatják a programot.

Ha a delfineken túl is érdekli a gyerekeket a tenger élővilága, akkor érdekes lehet számukra a Ravennában található Cattolica Akvárium, ahol többek között cápákat, rájákat is láthatunk. A legbátrabbaknak (és az előre időpontot foglalóknak) lehetőségük van arra is, hogy fémketrecben a cápák közé merészkedjenek.
Mini Italia - egész Olaszország belefér egy tengerparti nyaralásba
Horvátországi árak 2013-ban - mennyiből ússzuk meg?
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Neptun Hotel

Poreč (CRO)

Neptun Hotel - Poreč (CRO)