Sportolási lehetőségek Horvátország tengerpartján

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A tengerparti nyaralás sokaknak a teljes lazításról szól, a sportosabb életmódot folytatók azonban az utazásuk alatt sem szívesen mondanak le a testmozgás örömeiről. A horvát tengerpart szerencsére sok sportolási lehetőséget kínál, akár az otthon megkezdett edzésprogramunkat szeretnénk folytatni, akár egy számunkra új mozgásformával szeretnénk egy kis adrenalinlöketet csempészni a nyaralásunkba.
A búvárkodás különleges élmény és intenzív sport is egyben.

A búvárkodás különleges élmény és intenzív sport is egyben.

Annak van a legegyszerűbb dolga, aki cardio edzéseket folytat otthon, hiszen a futást és az úszást pofonegyszerű megoldani a tengerparton. Sőt, egy plusz élményt ad, ha nem az uszoda falai között gyűrjük a hosszokat, hanem valamelyik hangulatos horvát öböl vízében tudjuk le a testmozgást. Ugyanígy, az otthoni futópályás edzésekkel össze sem lehet hasonlítani azt, amikor a tengerparti naplementében kocogunk. Akik biciklizni szeretnek, a legtöbb üdülőhelyen bérelhetnek maguknak kerékpárt. Érdemes feltekerni a környező dombokra, nem csak a másnapi izomláz garantált, hanem a gyönyörű kilátás miatt is megéri. Aki itthon súlyokkal erősít, neki extra élményt ahhoz képest valószínűleg nem fog nyújtani ugyanez Horvátországban, viszont a települések többségén nagy valószínűséggel meg fogja tudni oldani az edzését. A legegyszerűbb ilyenkor olyan szálláshelyet választani, ahol eleve van konditerem.

Akik az extrémebb kalandokat keresik, azoknak érdemes kipróbálniuk a búvárkodást, ami amellett, hogy egyedülálló élményt ad, alaposan megdolgoztatja a testet: egy óra alatt 6-800 kalóriát is elégethetünk vele. Akármelyik horvát településre is tervezzük a nyaralást, biztos, hogy lesz lehetőségünk búvárkodni a közelben, ugyanis mintegy 140 búváriskola várja az érdeklődőket az országban. Azt viszont tudni kell, hogy Horvátország déli, sziklásabb partszakasza jóval több látnivalót tartogat a búvároknak, mint az északi rész. A déli partszakaszok gyönyörű korallokkal, víz alatti barlangokkal és átjárókkal gyönyörködtetik a búvárokat, csakúgy, mint a tengeri csillagok, polipok és a sokféle hal.

A rafting és a kanyoning is extrém élményeket adhat a nyaralásunkhoz, és a tengerpart közelében is találunk erre alkalmas helyeket. Például Omiš közelében a Cetina folyón nagyszerű terepek vannak erre, és könnyen találhatunk olyan utazási irodát, aki szervezett programokat tart.
Adriai Delfin Program és Delfin Rezervátum
Krka Nemzeti Park - A természet érintetlen csodái horvátországban
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Maestral

Brela (CRO)

Hotel Maestral - Brela (CRO)