Saját nyaraló vagy apartman az Adriai-tenger horvát szakaszán

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Talán sokan ábrándoznak arról, hogy egyszer vesznek egy tengerparti nyaralót, és mint annak idején a Balatonra, a festői Adriai-tenger partjára is gyakran kiruccannak – hiszen a távolság ezt egyértelműen lehetővé teszi. A legtöbben azonban meg is maradnak az ábrándoknál, és még csak meg sem próbálják megvalósítani ezt a valójában egyáltalán nem elérhetetlen célt. Az Adrián ugyanis, ha ügyes az ember, kiváló ár-érték arányú nyaralót vásárolhat magának, amely az egész család igényeit kiszolgálja, akár generációkon keresztül.

Számtalan előnye van annak, ha az embernek saját nyaralója van, ráadásul ha ez külföldön, példának okáért az Adriai-tenger partján található, akkor az még több élményt és lehetőséget tartogat a tulajdonosnak. Mivel a Magyarország és Horvátország közötti távolság autóval nem számottevő, egy családnak viszonylag gazdaságosan megoldható a kiutazás, ha pedig egy saját nyaralóba érkezünk meg, az egészen más, mint ha hotelben, vagy akár bérelt apartmanban töltenénk a vakációt. És máris itt az elsőként megemlíthető előnye a saját tulajdonú nyaralónak: nem kell évről évre vesződni a szállás keresésével, lefoglalásával, jelentős mennyiségű aggodalomtól kímélheti meg magát az ember, hogy vajon megfelelőt választott-e, valóban olyan lesz-e, mint ahogyan leírták, és még hosszan lehetne sorolni az ilyenkor felmerülő aggályokat. További előny, hogy a saját nyaralóban senkihez sem kell alkalmazkodni, nem fordulhat elő, hogy egy kellemetlenkedő, hangos szomszéd elrontja a nyaralást. Emellett, bár természetesen a nyaraló megvásárlásakor egyszer be kell fektetni egy nagyobb összeget, hosszútávon mégis sokkal olcsóbb, hiszen például ha a saját konyhánkban készítjük el a vakáció ideje alatt is az ebédet, máris megtakarítottunk egy igen jelentős összeget, amelyet étkezésre költenénk.
Érdemes gondolkodni egy saját apartman vásárlásán az Adriai-tenger partján - megtérül a befektetés!

Érdemes gondolkodni egy saját apartman vásárlásán az Adriai-tenger partján - megtérül a befektetés!

Így tehát azoknak, akik az Adria szerelmesei, és tudják magukról, hogy szívesen térnek vissza évről-évre ugyanarra a helyre, érdemes elgondolkodni egy saját nyaraló vagy apartman megvásárlásán a tengerparton. Ha megszületik a döntés: saját nyaralót szeretnénk az Adriai-tenger partján, érdemes szakemberhez fordulni. Több olyan ingatlaniroda működik, amely kifejezetten külföldi ingatlanokkal foglalkozik, itt gyakorlatilag mindenben segítenek – megtalálni a számunkra tökéletes, és pénztárcánknak megfelelő nyaralót, lebonyolítani a megtekintését, leküzdeni az esetleges nyelvi korlátokat tolmács segítségével, és ha megtaláltuk az igazit, megvásárolni azt. Nagyon fontos, hogy mielőtt megvásárolnánk egy ingatlant, ellenőriztessük annak tulajdonjogi viszonyait, és arra is fel kell készülnünk, hogy Horvátországban az ingatlan forgalmi adót, illetve az ingatlanszerzési illetéket egyaránt a vevőnek kell kifizetnie, ezek mértéke az ingatlan árának 5%-a. Érdemes tehát tényleg profi ügyintézőt fogadni, aki mindenben segít, még akkor is, ha természetesen ennek is ára van – ellenben lehet, hogy többet megspórolunk vele, mint ha magunk próbálnánk intézkedni, és esetleg valamiről megfeledkeznénk.
Három nyugalmat ígérő hely az Adriai-tengeren: Selce, Pirovac és Lopar
Ősrégi hajóroncsot találtak az Adriai-tengeri Zambratija öblében
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Adria

Biograd na Moru (CRO)

Hotel Adria - Biograd na Moru (CRO)

 

Legnézettebb települések: