Három nyugalmat ígérő hely az Adriai-tengeren: Selce, Pirovac és Lopar

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A nyaralás alkalmával nem mindenki vágyik feltétlenül sok szervezett programra, kirándulásokra, pezsgő éjszakai életre, zajos estékre, akad, aki sokkal jobban élvezi, ha csend és nyugalom uralkodik körülötte. Bár az Adriai-tenger partján számos híresen izgalmas és népszerű nyaralóhely található, egyúttal az is könnyen megtalálja a számítását, aki inkább a nyugalomra vágyik.
Selce

Selce

Selce – Évszázados hagyomány, nyugalmas nyaralás

Egy csöppnyi, ám annál hangulatosabb faluba érkezik, aki Selcét választja úti célul a nyaraláshoz. A település Crikvenicától mindössze három kilométerre található, és komoly hagyományokkal rendelkezik, ami a turisztikát illeti: első strandjának létrejötte ugyanis 1894-re datálódik. Selce tengerpartja igen változatos, található itt kavicsos, sziklás és homokos strand is, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A faluban kifejezetten kellemes klíma uralkodik, általában nincs fullasztóan meleg, és a levegő is nagyon friss és tiszta. A turistákat számos fantasztikus vendéglátóhely várja, így tehát minden adott a nyugodt, pihentető kikapcsolódáshoz.

Aki mégis szeretne egy hangyányival aktívabb nyaralást, az egyfelől ellátogathat a közeli Crikvenicába, másfelől Selce kitűnő terep a legkülönfélébb vízi sportok számára, ezeket mind kipróbálhatja, aki kedvet érez hozzá.
Pirovac

Pirovac

Pirovac – Fejlődő halászfalu, fantasztikus természeti környezetben

Sibenik közelében található Pirovac, amelyet eredetileg Zlosela-nak hívtak, csak 1930-ban keresztelték át, egy piramis alakú emlékmű után, amelyet Tomislav horvát király koronázásának ezredik évfordulójára emeltek, és ebben az évben adták át. Pirovac leírhatatlan szépségével csábítja a turistákat, három öble, a Sitnica, a Vrulje, és a Makrina fantasztikus időtöltést ígér. A tengerpart fokozatosan mélyülő, így aki gyerekekkel, családdal érkezik, azok számára teljesen ideális.

A faluban nincs sok látnivaló, inkább csak a hangulatos, szűk utcácskák hívnak esti sétákra, két dolgot mégis meg kell említeni: az 1505-ben emelt városfalat, amelyet mára sajnos már csak nyomokban láthatunk, illetve az egy évvel később, 1506-ban épült Szent György-plébániatemplomot, ami igazi kuriózum, és mindenképp érdemes megtekinteni. A közelben egyébként több nemzeti park is található, így ha mégis vágynánk valamilyen programra, fantasztikus élményekben lehet részünk.
Lopar

Lopar

Lopar – Béke, csend és nyugalom a szigeten

Lopar Rab szigetén található, a rohanó hétköznapok után maga a béke és nyugalom megtestesítője. Aki ide tervezi vakációját, és valóban pihenni szeretne, biztosan nem fog csalódni. Lopar jellegzetességei a fantasztikus, homokos strandok, ezek közül a legismertebb a másfél kilométer hosszú Paradicsom Strand, amely kifejezetten gyerekes családoknak ajánlott, ugyanis a tenger itt olyan sekély, hogy nagyon hosszan lehet begyalogolni, így a gyerekek is ki tudják élvezni.

A Rab sziget legeldugottabb településének története egészen a neolitikumig nyúlik vissza – már ekkor állandó település volt ezen a területen. Az itteniek elsősorban a turizmusból élnek, emellett mezőgazdasággal foglalkoznak. Az ide látogatók egy teljesen elszigetelt kis faluba érkeznek, ahol garantált a nyugodt kikapcsolódás.
Az Adriai-tenger legszebb szigetei 10.: Iz szigete
Saját nyaraló vagy apartman az Adriai-tenger horvát szakaszán
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Velinac

Karlobag (CRO)

Hotel Velinac - Karlobag (CRO)

 

Legnézettebb települések: