Három remek program Bibione városában, ha már unalmas a tenger

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Jól megérdemelt nyári pihenés, Bibione. Forró homok, ragacsos naptej, csillogó tenger - olykor még az ilyen édeni körülmények is unalmassá válhatnak. De semmi pánik: Bibione számos kikapcsolódási lehetőséget rejteget, ha elég volt a tengerparti heverészésből.

Nem mindenkit elégít ki, ha napozhat a tengerparton, vagy esetleg az is előfordulhat, hogy néhány nap után már unalmassá válik az egész napos semmittevés. Bibione tengerpartja, és tulajdonképpen az egész város arra rendezkedett be, hogy a turisták semmiben ne szenvedjenek hiányt, egymást érik az éttermek, a 11,5 km hosszú part aranyló homokjában a gyerekek animátorokkal foglalhatják el magukat, míg a szülők koktélt szürcsölgetve pihenik ki fáradalmaikat. Ha viszont mindebbe egy kis változatosságot szeretnénk vinni, annak sincs semmi akadálya, hiszen Bibionéban és környékén számos lehetőség van a minőségi kikapcsolódásra.
Punta Verde Állatkert

Punta Verde Állatkert

Punta Verde állatkert - Gyerekekkel kötelező

Bibionétől mindössze néhány kilométerre található Lignano, ahol áprilistól júniusig reggel 9-től délután 6-ig, júliusban és augusztusban pedig este 7-ig várják a látogatókat. Az állatkertben a világ minden tájáról származó állatok élnek, összesen 1500-nál is több emlős és 200 fajta madár és hüllő: egyebek mellett tigrisek, oroszlánok, zsiráfok, kenguruk, majmok és tevék mutatkoznak be, az állatkert üzemeltetőinek szándéka szerint minél autentikusabb környezetben. Emellett természetesen a ház körüli állatokkal is megismerkedhetnek a gyerekek, és méltán népszerű a 10 hektár területű botanikus kert is, ahol fantasztikus növényeket csodálhatunk meg.

Az állatkertbe felnőttek 13 euróért válthatnak belépőt, míg a gyermekeknek 11 éves korig 10 euróba kerül a jegy. Bővebb információért érdemes felkeresni az állatkert honlapját (http://www.parcozoopuntaverde.it), ahol minden lényeges és szükséges tájékoztatást meg lehet találni, angol nyelven is.

Bringó hintóval a világítótoronyhoz

Bibionénak nincs túlságosan sok látnivalója, hiszen egy tipikus nyaralóvárosról van szó, ahová elsősorban a tengerpart szerelmesei látogatnak el. A családoknak azonban mindenképpen érdemes belevágni egy bringó hintós túrába, amit a gyerekek biztosan nagyon élveznek majd, ráadásul Bibionéban jól kiépített bringó-utak vannak, amelyeken bejárható szinte az egész város. Mindenképp érdemes ellátogatni a város nyugati csücskébe, ahol a helyiek hagyományos nád- és fa halászkunyhóban élnek, és itt látható a város egyik ékessége, a világítótorony, ami az 1900-as évek elején épült a Tagliamento folyó torkolatának közelében.
Gulliverlandia

Gulliverlandia

Vízi- és kalandpark a felhőtlen szórakozásért

Szintén nem a városban, hanem attól néhány kilométerre található meg az a két létesítmény, ami minden tekintetben kiszolgálja a turistákat, ami a kikapcsolódást illeti. Szárazföldi és vízi játékok, csúszdák, és minden, amit csak a gyerekek el tudnak képzelni, megtalálható az Aquasplash-ben, ami egy vízi kalandpark, csúszdákkal, különféle medencékkel és egyéb attrakciókkal. Az Aquasplash május 20-tól szeptember 13-ig tart nyitva, az egész napra szóló belépők (10-18 óra között) felnőtteknek 18 euró, gyerekeknek (3-8 éves kor között) 14 euró, a délutáni belépők (15 óra után) felnőtteknek 14 euró, gyerekeknek 12 euró.

Az Aquasplash-től nem messze található Gulliverlandia, aminek már a neve is sokat sejtet. A parkban egy nyolcvan perces utazást lehet tenni a világ körül, egyebek mellett láthatunk dinoszauruszokat, meglátogathatjuk a maják romvárosát, de középkori lovagokkal is birokra kelhetünk. A park nem csak a gyerekeknek kínál remek kikapcsolódást, az idősebb korosztály is remekül szórakozhat Gulliver világában. Gulliverlandia május 5. és szeptember 13. között tart nyitva, minden nap 10-től 18 óráig. A belépő felnőtteknek 16 euró, gyerekeknek (3-8 éves korig) 13 euró.
Fresh Island Fesztivál 2012 - Helyszín: Novalja, Pag
Rimini - Az Adriai-tenger olasz gyöngyszeme
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Mediteran

Zadar (CRO)

Hotel Mediteran - Zadar (CRO)