Pakostanei Nyári Játékok, szamárfuttatással 2012-ben is

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Különleges természeti adottságok között, a Vrana-tó és az Adriai-tenger között elnyúló keskeny földnyelven helyezkedik el Pakoštane, ahol nyaranta izgalmas programokkal csábítják a turistákat, akiknek a fantasztikus környezet nem elég hathatós csáberő. Ezek közé tartozik a Pakostanei Nyári Játékok, amelyre idén augusztus 7-én és 8-án kerül sor.

Igazi gyöngyszemre talál, aki Pakostanét szemeli ki úti célul a nyaraláshoz. A Dalmáciában található apró helység egyszerre ajánlott azoknak, aki nyugalomra vágynak, és azoknak is, akik az eseménydús pihenésre voksolnak. A természeti adottságoknak köszönhetően már az lenyűgözi a látogatót, amit elsőre lát a városból: a barátságos, szűk utcácskák, a városhoz tartozó három piciny sziget, melyeket a hit, a szeretet, és a szerelem szigetének neveznek, és a közelben található Vrana-tó mindenkit hamar meggyőz, hogy Pakostane jó választás. Az alig kétezer lakosú község kiaknázza a benne rejlő lehetőségeket: mivel egyik irányból a tenger, a másikból pedig a Vrana-tó határolja, adja magát, hogy a legjellemzőbb megélhetési forrás itt a halászat. A helyiek bravúrosan ötvözik ezt a másik lehetőséggel, ami számukra adódik; ez természetesen nem más, mint a turizmus: Pakostanéban kapni ugyanis a legkülönlegesebb halas ételeket, és talán itt a legszélesebb a választék is. Persze nem csak az ételekkel vonzzák ide a turistákat, hanem az egész nyáron át tartó folyamatos színes programokkal is, amelyek közül most a Pakostanei Nyári Játékokat ajánljuk az olvasók figyelmébe.
Pakostane (Kép: www.adria-holidays.net)

Pakostane (Kép: www.adria-holidays.net)


2012-ben augusztus elején, 7-én és 8-án várja a lelkes utazóközönséget a Pakostanei Nyári Játékok, amelynek középpontjában az a hagyományosnak a legkevésbé sem nevezhető vetélkedő áll, melynek keretében csapatok mérik össze tudásukat az elképzelhető legszórakoztatóbb feladatok teljesítése közben. A verseny szárazföldön és vízen egyaránt zajlik, a vállalkozó szelleműek olyan képtelen feladatokban próbálhatják ki magukat, mint a szamárfuttató verseny, vagy a tengeri uborkák begyűjtése. A vetélkedésre nem csak a helyiek jelentkezhetnek, azt turistáknak is kifejezetten ajánlják – és bármilyen meglepő, nagyon sok utazó dönt úgy, hogy vállalja a megmérettetést, és részt vesz a Nyári Játékok versenyszámaiban. Ez rengeteg mókát ígér nem csak azoknak, akik részt vesznek benne, hanem azoknak is, akik csak nézőként kísérik figyelemmel az eseményeket. Természetesen a verseny győztese díjat is kap, és gyakran bizony az is előfordul, hogy ezt a nagy lelkesedésben megosztják a többiekkel is, így tehát minden résztvevő nyer – így nem csak az élménnyel gazdagodik, bár az is garantáltan feledhetetlen lesz.
Munkavállalás az Adriai-tenger olasz partján
Vadkempingezés Horvátországban - Bejelentkezési kötelezettség van!
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Milenij Grand Hotel

Opatija (CRO)

Milenij Grand Hotel - Opatija (CRO)