Különleges szálláshelyek az olasz Adrián

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Aki valami egészen másra vágyik, mint a megszokott szállodai vagy apartmanos szállás, és szívesen kipróbálna különleges, alternatív szálláshelyeket is, az nyugodtan vegye az irányt az olasz Adria felé: itt ugyanis számos lehetőség vár azokra, akik valami újszerű, egyedi megoldásra vágynak, ami a szállást illeti a nyaralás alatt.

Többféle megoldás közül választhat, akinek se a puccos szállodai szobákhoz, se az otthon-érzésű apartmanokhoz, se a kevésbé kényelmes kempingekhez nincs kedve a vakáció ideje alatt. Az Adriai-tenger olasz partvidékén számos úgynevezett alternatív megoldás létezik szállásügyben, amelyek mindegyike a maga nemében egyedülálló, izgalmas, és akár kalandos is lehet.
A szobához reggeli is jár a Bed and Breakfast szállásnál

A szobához reggeli is jár a Bed and Breakfast szállásnál

Bed and Breakfast szállások az Olasz Adrián

A Bed and Breakfast típusú szállás, mint ahogy a neve is mutatja, általában egy szobát kínál a turistának, amelyhez vagy saját, vagy közös fürdőszoba tartozik – az esetek nagy többségében egy családnál van a szállás, és reggelit is kap a vendég, ami igazán családias környezetet varázsol a nyaralásba, ráadásul lehetőség van a helyiekkel közelebbről is megismerkedni. A Bed and Breakfast szállás előnye, hogy az esetek legnagyobb százalékában kifejezetten olcsón juthatunk akár igen magas színvonalú szálláshoz – azonban van benne rizikó is, hiszen a tulajdonosok gyakran szépítenek a feltételeken.
A lakócsónak kényelmes és különleges

A lakócsónak kényelmes és különleges

Lakócsónakon ringatózva az Adriai-tengeren

Reggel a ringatózásra, a sós tenger illatára ébredni – utánozhatatlan érzés. Nem is kell epedve vágyakozni utána, ugyanis könnyedén elérhető manapság a szállások ezen formája: gyakorlatilag bárki bérelhet lakócsónakot, egy napra, vagy akár egy egész hétre. Hogy a lagúnákat és csatornákat, vagy esetleg a Pó folyót választjuk arra a célra, hogy azon töltsük el a szabadságunkat, az csak azon múlik, mihez van inkább kedvünk.
Autentikus olasz birtokokon pihenhet, aki az agriturismo mellett dönt

Autentikus olasz birtokokon pihenhet, aki az agriturismo mellett dönt

Agriturismo, szállás egy birtokon, helyben termelt finomságokkal

Az agriturismo kifejezést a Pó torkolatában és az Appenninek lábánál elterülő birtokokon kapható szállásokra használják, ahol a turistákat egyszerű, szikár stílusú szobákban helyezik el, az asztalra pedig az esetek nagy százalékában helyben megtermelt, friss és egészséges terményekből készült étel kerül. Amellett, hogy be lehet kukkantani a helyiek mindennapjaiba, és élvezni az igazi olasz vendégszeretetet, ezek a birtokok valóban számos remek programot is kínálnak a látogatóknak. Aki lakóautóval érkezik, itt nyugodtan leparkolhat, az árak nagyon változók, a színvonaltól függnek.
Pontrendszer a vendéglátóhelyeknél Olaszországban
Mit ne tegyünk az olasz Adrián? Avagy kis illemkalauz az olasz partra
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Kraljevica

Kraljevica (CRO)

Hotel Kraljevica - Kraljevica (CRO)