Kerékpárutak az Adriai-tenger partján: Cattolica - Rimini

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A Romagna és Marches határán található Cattolica remek kiindulópont egy Adria-menti kerékpártúrához. A dombokkal, meghitt erdőkkel, valamint kiemelkedő történelmi és művészeti kincseket rejtő, elbűvölő kis falvakkal körülvett vidéket hangulatos kerékpárutak és ösvények kötik ugyanis össze a népszerű üdülőhellyel, Riminivel. Utóbbi település felé haladva, a sportos turisták olyan tengerparti városokon haladhatnak keresztül, mint Misano Adriatico és Riccione. A térség biciklisták számára létrehozott hoteljei pedig bázisként szolgálnak mindazok számára, akik a kétkerekű járművön fedeznék fel az olasz Adria ezen érdekes részét.

A cattolicai négycsillagos Hotel Europa Monetti (www.europamonetti.com) speciális ajánlatokkal szolgál a bringásoknak, akik a „Bike Easy” és a „Bike Plus” formula közül választhatnak. Előbbi a welcome drink mellett azonnali eligazítással, térképekkel és túra-javaslatokkal várja vendégeit. Korai reggeli és csomagolt ebéd teszi gördülékenyebbé a kirándulós napokat, a biciklitároló pedig megfelelő felszereltséggel rendelkezik a kisebb javítások elvégzéséhez. Mindezek mellett a megfáradt kerekezők wellness szolgáltatások igénybevételével, és a 44-es zónára szóló ingyenes strandhasználattal lazíthatnak.

A „Bike Plus” ajánlat legalább tízfős csoportoknak szól, és kiegészül többek közt italkedvezménnyel, valamint egy speciális mosodai szolgáltatással, hogy a kerékpáros társaságok minden nap tiszta menetfelszerelésben indulhassanak útra. Mindkét lehetőség legalább ötnapos tartózkodást igényel. A háromcsillagos Hotel Senior Cattolica (www.hotelsenior.it) szintén biztonságos tárolóval, felszerelésekkel, illetve kölcsönzési lehetőséggel szolgál.
Változatos tájakon halad a kerékpárút Cattolica és Rimini között

Változatos tájakon halad a kerékpárút Cattolica és Rimini között

Észak felé haladva Misano Adriatico, és a Hotel Aurora várja a kerékpárosokat, akiknek az étteremben külön menüt állítanak össze. A szállodában kontinentális reggelivel, és házi készítésű süteményekkel indíthatja a napot a turista, hogy kellőképpen jó formában kerekedhessen fel, a helyben kapott informatív térképek társaságában. Az elmaradhatatlan tároló mellett pihentető fitness-wellness lehetőségekkel szolgálnak a háromcsillagos intézményben, amely bicajos kirándulásokat is szervez.

A leggazdagabb választékkal talán Riccione rendelkezik, amely a sport és a vendégszeretet királynőjeként hirdeti magát, számos biciklisták igényeire szakosodott hotellel. A Riccione Bike Hotels (www.riccionebikehotels.it) csoport tagjai többek közt a következők: Hotel Adlon, Hotel Baltic, Hotel Poker és a Hotel Fedora. A csoportosulás létrejöttében szerepet játszott a hoteltulajdonosok saját szenvedélye a sport iránt, amely segít abban, hogy vendégeik igényeit felismerjék, és a lehető legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtsák mind a profi, mind az amatőr kerékpárosok számára. A kényelmes öltözőkkel kiegészített szálláshelyen, tapasztalt túravezetők látják el információkkal a vendégeket, akik orvos és masszőr segítségét is igénybe vehetik.

A Riminiben található Hotel Touring (www.touringhotelrimini.com) is a sport elkötelezettje, számos lehetőséget ajánl mind a megerőltetőbb kihívásokra vágyó, mind a laza városi kerekezést választó látogatóknak. Az Adria egyik legnépszerűbb települése tehát ugyanúgy lehet tartalmas kirándulások kezdőállomása, mint a tengerparti "láblógatás" ideális színhelye.
Olcsón az Adriára - Kempingek az Adriai-tenger partján
Szlovénia tengerparti városai - Koper, Izola és Piran
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Croatia

Baška Voda (CRO)

Hotel Croatia - Baška Voda (CRO)

 

Legnézettebb települések: