Jelentősen nőtt 2013-ban a Horvátországba utazó magyar turisták száma

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A Horvát Idegenforgalmi Közösség közleménye szerint 2013-ban az előző évhez viszonyítva több mint 8 százalékkal nőtt a Horvátországba látogató magyar turisták és az ott töltött vendégéjszakák száma. Ez összesen 360,2 ezer utazót és körülbelül 1 millió 964 ezer vendégéjszakát jelentett - adta hírül az MTI. A statisztikák szerint utoljára 2008-ban születtek hasonló eredmények, akkor a 2013-asnál 10 ezerrel többen utaztak az adriai országba, viszont 30 ezerrel kevesebb éjszakát töltöttek ott.
A pulai amfiteátrum kedvelt célpont

A pulai amfiteátrum kedvelt célpont


A magyarok továbbra is a Kvarner-öböl térségét látogatják a legszívesebben, másodikként az Isztriai-félszigetet keresik fel, a harmadik hellyel pedig Split régiója büszkélkedhet. Hazánk a tizedik helyet foglalja el a legjelentősebb küldő nemzetek között, a turisták számában közvetlenül a szlovákok, vendégéjszakában pedig a britek előznek meg bennünket. A növekedés mértékét tekintve harmadik helyen állunk Nagy-Britannia és Hollandia mögött.

Marin Skenderovic, a Horvát Idegenforgalmi Közösség vezetője az MTI-nek elmondta: tavaly a teljes horvátországi turizmus is növekedést mutatott, a vendégek száma 5,6 százalékkal nőtt, a külföldiek pedig 6,3 százalékkal többen voltak, mint 2012-ben. A vendégéjszakák száma 4,2 százalékkal emelkedett, a külföldiek 4,8 százalékkal többet maradtak a megelőző évhez képest.
Last minute programok a 2014-es velencei karnevál idejére
Olíva Napok 2013 - Gasztronómiai programot kínál a Krk-szigeti Punat
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Villa Vranješ

Opatija (CRO)

Villa Vranješ - Opatija (CRO)