Last minute programok a 2014-es velencei karnevál idejére

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Javában zajlik a 2014-es velencei karnevál, amelynek március 4-i zárásáig még számos izgalmas programra lehet jelentkezni.

Az „Édes karnevál” az ízlelőbimbók kényeztetése mellett a dekadens Velence hangulatának átélését is segíti. A résztvevők a város legszebb pontjait érintő jelmezes gondolatúrát tehetnek, és ellátogathatnak a vendégszerető Passi család tulajdonában lévő, Canal Grandéra néző palotába is. Ebben az elegáns környezetben kóstolhatják meg a profi sommelier által kiválogatott négyféle olasz desszertbort és számos tradicionális karneváli édességet (például fritelle, galani és kiváló minőségű csokoládé).

Szintén a Canal Grande egyik palotájába vezet az a délutáni kirándulás, amelynek során a vendégek hamisítatlan olasz forró csokoládét kortyolgathatnak barátságos házigazdáik társaságában, a 600 éves épület freskóiban és berendezésében gyönyörködve.
Álarcos ünneplők a velencei karneválon

Álarcos ünneplők a velencei karneválon


A „Velence egy nap alatt” című hagyományos városnézés négy részből – Szent Márk-székesegyház, csónakázás a Canal Grandén, gondolázás és a Dózse-palota - áll. A kalandvágyóbb turisták azonban a földtől is elrugaszkodhatnak, hogy Velencére, a környező lagúnára és annak szigeteire helikopterről vessenek egy pillantást. A magasból látható az Adria és a Dolomitok is. Az érdeklődők háromféle túra közül választhatnak, melyek mind új perspektívából mutatják be Olaszország egyik legszebb városát.

A borzongásra vágyóknak sem kell csalódniuk, a „Gyilkosság és rejtély” fantázianevű program éppen nekik szól. Az este 7 órakor induló sötét sikátorokban tett kirándulásokon Velence félelmetes oldala tárul fel. A bátor jelentkezők hallhatnak a Szent Márk tér nyilvános kivégzéseiről, a lagúna szigeteinek embertelen pszichiátriai intézeteiről, bordélyházakról és kaszinókról, valamint Casanova utolsó csókjának helyszínéről. A misztikus lábnyomokról, a csatornában lebegő fej nélküli holttestről és a sikátorokban felbukkanó gyilkosokról szóló rémtörténetekről nem is beszélve.

Az idei karnevál további rendezvényeiről és a last minute ajánlatok teljes listájáról az esemény hivatalos oldalán (www.venice-carnival-italy.com) található információ.
Isztriai karnevál - A tavaszt köszönti Piran, Koper és Izola
Jelentősen nőtt 2013-ban a Horvátországba utazó magyar turisták száma
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Istra

Opatija (CRO)

Hotel Istra - Opatija (CRO)