Igazi turisztikai különlegesség: Öko-etno falu nyílik Horvátországban

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Magyarország határától mindössze körülbelül száz kilométerre található Novska, melynek közelében, Plesmo településen május végén készült el a különleges beruházás első fázisa: a Strug öko-etno falu 2013-ban készül el teljes egészében, és fogadja majd a vendégeket, akik egy kicsit más jellegű kikapcsolódásra vágynak, mint a hagyományos, tengerparti üdülés.

A Strug öko-etno falu építésének első fázisára 3,5 kunát költöttek el, ennek keretében felépült két nagyobb épület, melyek étteremként funkcionálnak majd, és egyenként százhetven fő befogadására alkalmasak, valamint két istállót is felhúztak, melyekben két-két poszavinai lovat helyeznek majd el - ez a ló autochton, vagyis bennszülött fajta ezen a vidéken. Poszavina egyébként Horvátország déli, Száva folyó menti régiója (illetve hozzá tartozik még a folyó boszniai oldala is). Mindemellett az első fázisban elkészült három parasztház is, amelyek a turisták szálláshelyéül szolgálnak majd, és amelyekben összesen huszonegy vendégnek tudnak szállást biztosítani. Az építkezés következő, második fázisában további öt ilyen parasztházat húznak majd fel, amelyek együtt további huszonkét szobával várják majd az ide érkező turistákat.
Novskához közel, Plesmóban nyílik meg jövőre az Öko-etno falu

Novskához közel, Plesmóban nyílik meg jövőre az Öko-etno falu

A Strug öko-etno falu igazi különlegessége, hogy egyszerre őrzi meg a hagyományokat, hiszen az eredeti faépítésű poszavinai parasztházak igazodnak ehhez, de mindeközben turisztikailag a négy csillagos szintet kínálják, belülről modernek, technikailag felszereltek, van bennük légkondicionáló, központi fűtés, telefon és internet is. Éppen ebből kifolyólag remekül egyesül bennük a modern és a hagyományos, aki tehát kedveli mindkét oldalt, annak tökéletes választás lesz a Strug öko-etno falu - ami, amikor elkészül, összesen hetven vendéget tud majd fogadni egyszerre.

A beruházásnak egy harmadik üteme is lesz, amelynek keretében olyan további fejlesztések kerülnek megvalósításra, mint egy wellness-ház, valamint egy medence megépítése, de különféle sportolási lehetőségeket is kialakítanak majd: lesz tenisz-, röplabda-, kosárlabda-, tollas-, valamint focipálya is, és egy paintball terepen is kikapcsolódhatnak majd a vendégek. Emellett egy újabb istállót is felépítenek, amelyben húsz lovat tartanak majd. Hogy még inkább erősítsék az öko-etno-jelleget, a gasztronómiában is visszaköszön majd ez a szemlélet: az asztalokra kizárólag olyan ételek fognak kerülni, amelyeket a Lónya-rét Természetvédelmi Területen termelt bioalapanyagokból készítenek el.
INmusic Fesztivál Zágrábban - Három nap a tóparton, a legjobb zenékkel
Az Adriai-tenger legszebb lakatlan szigetei I.
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Heritage Hotel Marinska Kula

Marina (CRO)

Heritage Hotel Marinska Kula - Marina (CRO)