Hvar szigeten fektetnek be dubai üzletemberek

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Már három-négy évvel ezelőtt, 2008-2009 között felfigyeltek a dubai üzletemberek az Adriai-tenger egyik szigetére, Hvarra, amelynek Stari Grad nevű településéen tizenhet hektárnyi területet vásároltak fel. Stari Grad egy öböl csücskében található, festői környezetben, így nem csoda, hogy a jó szemű üzletemberek potenciális lehetőséget láttak benne.

Talán nem meglepő, hogy az Egyesült Arab Emirátusok befektetői olyan beruházást terveznek az Adriai-tenger szigetén, Hvaron, amely a felső kategóriás nyaralásokat kedvelő turistákat célozza meg. A tervek szerint egy nyolcszáz férőhelyes luxuskomplexumot emelnek, amelyet a Kerzner International Resorts üzemeltet majd. A munkálatok a jövő év elején kezdődnek meg, a beruházás összesen 100 millió euróba kerül.
Stari Grad kikötője - a város egyik látványosságának számít

Stari Grad kikötője - a város egyik látványosságának számít

A Stari Gradban tervezett luxuskomplexumban egyfelől egy - természetesen ötcsillagos - 150-200 szobás hotelt építenek majd fel, de emellett körülbelül száz luxusvills is várja majd az igazán különleges körülmények közötti nyaralásra vágyókat. A hotel és a villák mellett a komplexum - mivel minden igényt ki akar szolgálni - további széleskörű szolgáltatásokkal, éttermekkel, üzletekkel, wellness részleggel is büszkélkedhet majd, így aki ide látogat, annak egészen biztosan nem kell hiányt szenvednie semmiben. Mivel Stari Grad az Adriai-tenger napsütésben leggazdagabb területeinek egyike - évente átlagosan kétezerhétszáztizenegy órát süt a nap ezen a vidéken -, a turistáknak jó eséllyel az időjárásra sem lehet majd panaszuk.

A tervek szerint az építkezés nem bontja majd meg a hangulatos horvát városka képét - a befektetők vállalták, hogy olyan épületeket terveznek majd, amelyek maradéktalanul illeszkednek a környezetbe, nem lógnak ki a helyi épületek közül. Hvar legrégebbi települése, Stari Grad már százharminc esztendeje szolgálja ki a turisták igényeit, jellegzetességei közé tartoznak a hatalmas levendulamezők, és szőlőültetvényei is messze földön híresek. Ami az elhelyezkedését illeti, arra se lehet panasz, ugyanis egy Hvar szárazföldjébe benyúló öbölben terül el a város, így a környezet is pazar, ami pontosan illeszkedik majd a fényűző luxuskomplexum csillogásához.
Az Adriai-tenger legszebb lakatlan szigetei I.
Caorle - Az olasz Adria Kis Velencéje
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Miran

Pirovac (CRO)

Hotel Miran - Pirovac (CRO)

 

Legnézettebb települések: