Caorle - Az olasz Adria Kis Velencéje

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Bibione és Jesolo között helyezkedik ez az olasz Adria Kis Velencéjének is nevezett Caorle. Ezt a fantasztikus, a turisták által igen kedvelt települést még a rómaiak alapították, a Kr. u. I. században. Caorle előnyei közé tartozik, hogy a gyermekekkel üdülőknek éppen olyan ideális, mint a szórakozni vágyó fiataloknak, hiszen minden megvan benne, a hatalmas, gondozott strandoktól kezdve egészen a pezsgő éjszakai életet kínáló belvárosig.

Caorle négy stranddal rendelkezik, melyek mindegyikét folyamatosan takarítják, így tisztaságukra és rendezettségükre nem lehet panasz. A négy strand, Spiaggia di Levante, Spiagga di Ponente, Duna Verde, és Porto Santa Margarita összesen tizenöt kilométer hosszan adnak lehetőséget a fürdőzésre, partjaik homokkal borítottak, a tenger pedig sekély, így a gyerekek is élvezhetik a pancsolást. Maga a város, legalábbis az óvárosi rész szűk utcácskákkal, színes házakkal csábítja a turistákat, amelyeket hangulatos kis terek szabdalnak – nem véletlenül kapta a város a „Kis Velence” becenevet, ugyanis sok hasonlóság van a tőle mindössze hatvan kilométerre fekvő Velence és Caorle között. Egyébiránt Caorléból könnyedén el lehet jutni Velencébe, érdemes ehhez eszközként a minden nap induló hajók egyikét választani, hiszen varázslatos utazásban lehet részünk.
Hangulatos belváros várja a turistákat Caorlében

Hangulatos belváros várja a turistákat Caorlében

A nyüzsgő belváros éjszaka is számos lehetőséget kínál a fiatalabbaknak a szórakozásra, ugyanis számos bár és klub várja a turistákat feledhetetlen, táncos estékre. Aki kíváncsi a kulturális látnivalókra, annak feltétlenül meg kell látogatnia a város nevezetességét, a Santo Stefano dómot, amely 1038-ban épült, és 48 méter magasságban tornyosul Caorle fölé. A dómhoz tartozik egy harangtorony is, mely 1048-ban épült, és amely az évszázadok során a város jelképévé vált. Egy másik templom, a Madonna dell'Angelo a tengerpart egyik hegyfokán áll, ezt szintén érdemes meglátogatni, mert nem csak maga a templom – mely a XVIII. században nyerte el végső formáját –, hanem a kilátás is fantasztikus. További látványosságnak számít Caorle régi kikötője, valamint a halpiac, ahol a legkülönlegesebb helyben fogott finomságokat lehet megvásárolni. Aki a kirándulásokat szereti, annak sem kell itt csalódnia, ugyanis hajóval bejárható a környék lagúnavilága, a Laguna di Caorle, amely nagy hatással volt egykor Ernest Hemingway-re is, aki egyébként több regényén is Caorléban dolgozott.

Igazi olaszos hangulat vár tehát mindenkire, aki ellátogat Caorléba, e gazdag történelmi múltra visszatekintő, adriai-tengeri városba.
Hvar szigeten fektetnek be dubai üzletemberek
Az Adriai-tenger legszebb szigetei 9.: Dugi Otok
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Joso

Sukošan (CRO)

Hotel Joso - Sukošan (CRO)

 

Legnézettebb települések: