Horvátország legvarázslatosabb természetparkjai II.

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Sorozatunk második részében újabb két horvát természetparkot ismertetünk meg az olvasókkal, amelyek a legkülönfélébb természeti csodákkal várják a turistákat, és olyan remek kikapcsolódást ígérnek, amelyek páratlan élményekkel gazdagítják az utazót. A most bemutatásra kerülő Telašćica Természetpark és a Vrana-tó Természetpark legkülönlegesebb látványossága egyaránt egy tó.

Horvátországban nem csak azok találják meg a számításukat, akik a tenger csodáira áhítoznak - az utazónak módja van rá, hogy meglátogasson számos természet- és nemzeti parkot. Ezekből szám szerint tizenkilencet találunk Horvátországban, melyek közül nyolc nemzeti park, tizenegy pedig úgynevezett természetpark, amelyekben állat- és növénytani rezervátumok várják az érdeklődőket. Ha elő-, vagy utószezonban érkezünk, ezek különösen remek kikapcsolódást jelenthetnek, hiszen amellett, hogy kellemes kirándulásra nyílik bennük lehetőség, számos védett állat és növényfajjal is találkozhatunk.
Telašćica Természetpark

Telašćica Természetpark

Telašćica Természetpark – Egy védett, fantasztikus szépségű öböl

Mind a hajóval nyaralóknak, mind a szárazföldi utasoknak érdemes megnézni a Zadar közelében található Telašćica Természetparkot, ezt a különleges, védett öblöt, amely belülről sziklás partokkal, kívülről hatalmas sziklacsúcsokkal rendelkezik. Különleges természeti szépsége mellett megtalálható itt számos jellegzetes állat- és növényfaj, geológiai és geomorfológiai jelenség, valamint a tenger feneke is rejt néhány csodát: háromszáznál is több víz alatti élőlénnyel ismerkedhet meg, aki búvártalpat köt. Az öbölhöz tizenhárom sziget tartozik, és a turisták legnagyobb örömére több csendes, és festői szépségű strand is várja itt a fürdőzni vágyókat. A Természetpark egyik kiemelt látványossága a Mir-tó, amely az öböl és a sziklacsúcsok között található, vize erősen sós, és igazi kis gyöngyszemként hívogatja a turistákat.

Ezen a vidéken évente 2500 körüli a napsütéses órák száma, a klíma pedig igen érdekesen alakul: még januárban is 7 °C fölött van a hőmérséklet, a tenger pedig télen 13 °C, nyáron 23 °C-os. A Telašćica Természetpark megközelíthető hajóval, hiszen számos kikötő található a park területén, de gyalogosan is a szárazföld irányából, így azok is megtalálják a számításukat, akik a túrázás szerelmesei.

Bővebb infó: http://www.telascica.hr
Vrana-tó, Horvátország

Vrana-tó, Horvátország

Vrana-tó Természetpark

Azok számára a legideálisabb a Vrana-tó Természetpark, akik egyszerre vágynak a tengerparti ejtőzésre, és a tartalmas kirándulásokra, hiszen a festői szépségű park közvetlenül az Adriai-tenger mellett terül el, középpontjában pedig a Vrana-tó csábít évről évre számtalan turistát. A park igen népszerű a horgászok és a madárvilág iránt érdeklődők körében, ugyanis a tó vize úgynevezett elegy, ami azt jelenti, hogy nem is sós és nem is édes, így egyaránt megtalálhatók benne édesvízi- és tengeri halak is. Ami pedig a madarakat illeti: ez a vidék igazi madárparadicsom, megszámlálhatatlan fajt láthat itt az érdeklődő, erre a célra egyébként több madárlest építettek fel a parkban.

A Vrana-tó Természetparkba a felnőttek 20 kunáért, a gyerekek és fiatalok 7 és 18 éves kor között 10 kunáért, a diákok és nyugdíjasok pedig 15 kunáért válthatnak belépőt. Hét éves kor alatti gyerekeknek a belépés ingyenes.

Bővebb infó: http://vransko-jezero.hr
Zadar legfőbb látnivalói a Nemzeti Múzeumtól a tengeri orgonáig
Munkavállalás az Adriai-tenger olasz partján
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Trogirski Dvori

Trogir (CRO)

Hotel Trogirski Dvori - Trogir (CRO)