Geocaching a horvát tengerparton

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A geocaching lehetővé teszi, hogy felnőttként is átéljük a kincskeresés izgalmát, és szerencsére a nyaralás ideje alatt sem kell lemondani erről a szórakozásról: a horvát tengerparton is sok száz elrejtett láda várja, hogy megtalálják. A keresés során pedig a horvát tengerpart egyébként rejtett, ritkán látott szépségei is feltárulhatnak a szemünk előtt.
A geoládák apróságokat rejtenek csak, a megtalálás öröme és a szép környezet a lényeg

A geoládák apróságokat rejtenek csak, a megtalálás öröme és a szép környezet a lényeg

A geocaching lényege, hogy a témával foglalkozó internetes oldalakon kiválasztjuk a számunkra szimpatikus ládákat, amelyeket azután a GPS koordináták segítségével tudunk megtalálni. Mivel az okostelefonokban eleve van beépített GPS, és geocaching alkalmazásokat is le tudunk tölteni telefonunkra, ezért technikai akadálya gyakorlatilag már nem nagyon van ennek a hobbinak. A ládákban természetesen nem rejtettek el nagy kincseket, általában játékfigurák, csattok, matricák és egy-egy édesség bukkan elő belőlük, a lényeg inkább az élményen van. Ha gondoljuk, valamit kivehetünk belőle, egy másik apróságot pedig beletehetünk. A ládában találunk egy jelszót, amivel az internetes oldalon igazolni tudjuk a találatot.

A geocaching hazai weboldalán is találunk horvátországi geoládákat, ezek egy része a tengerparton van, és multi ládák is vannak közöttük, amelyeknél több célpontot is fel kell keresnünk. Ilyen van például Vis szigeten is, és az omisi erődöket is multiládák megkeresésén keresztül ismerhetjük meg.

Ha tudunk angolul, akkor hirtelen kibővülnek a lehetőségeink, a nemzetközi geocaching oldalon ugyanis több ezer regisztrált geoládát találhatunk, így egy horvátországi nyaralás alatt akár 5-10 darab nyomára is bukkanhatunk.
Érdemes-e repülővel utazni a horvát tengerpartra?
Fesztiválok a horvát Adrián
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Komodor

Dubrovnik (CRO)

Hotel Komodor - Dubrovnik (CRO)