Érdemes-e repülővel utazni a horvát tengerpartra?

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A horvát tengerpart viszonylagos közelsége miatt a legtöbben autóval veszik célba a horvát tengerpartot, így a nyaraláshoz szinte már-már hozzátartozik a hajnali kelés, az autópályán dugókban veszteglés, a kiolvadó hűtőláda és a hullafáradtan történő megérkezés is. A horvát tengerpart több úti célja is könnyedén elérhető repülővel, egyes esetekben érdemes megfontolni ezt az utazási módot is.
A délen fekvő városok esetén érdemes repülővel utazni (Dubrovnik)

A délen fekvő városok esetén érdemes repülővel utazni (Dubrovnik)

Ha repülővel utazunk Horvátországba, annak legnagyobb előnye a kényelem. Az autóval ellentétben itt nem lesz egy hullafáradt sofőrünk, aki a nyaralás első napját átalussza. Ez főleg a messzi célpontoknál szempont, ahol könnyen összejön 10-12 óra utazási idő is. Ha repülővel utazunk, akkor kikerülhetjük a turnusváltó napokra jellemző dugókat is. Igaz, hogy repülővel drágábbra jön ki valószínűleg az útiköltség, mintha kocsival utaznánk, viszont lehet jó akciókat is kifogni, és ha csak ketten megyünk, akkor nem lesz olyan drasztikus a különbség.

Hátrányai is vannak annak, ha repülővel utazunk az Adriára. Ha négyen-öten, vagy ennél is többen utazunk együtt, akkor az útiköltség könnyen a többszöröse lehet, mintha autóval mennénk. További hátrány, hogy a repülőre kevesebb holmit vihetünk magunkkal, általában 15-20 kg-ban maximalizálják a poggyászok méretét, efölött pedig súlyos összegeket kell pluszban fizetnünk. Ha egyébként közelebbi városba utaznánk, és nem Budapesten élünk, akkor az idővel sem spórolunk sokat, mert a fővárosba történő felutazás, a repülőtéren eltöltött idő, és az utazás maga már közel kitehet annyi időt, mintha levezetnénk a tengerpartra. Ehhez még hozzájön plusz idő akkor is, ha Horvátországban nem abban a városban szállunk meg, ahol a repülőnk leszáll. Ráadásul így autó nélkül elég szűkösek lesznek a lehetőségeink, ha szeretnénk a környéket is bejárni.
Saját kőszobra lehet Horvátországban: Telascica Nemzeti Park
Geocaching a horvát tengerparton
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hilton Imperial Dubrovnik

Dubrovnik (CRO)

Hilton Imperial Dubrovnik - Dubrovnik (CRO)