Az Adriai-tenger legszebb szigetei 7.: Galesnjak

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Igazi kuriózum az az aprócska kis horvát sziget, amely néhány évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, és azóta töretlenül rajonganak érte az érzékeny lelkű szerelmesek. Ennek egyszerű oka van: Galešnjak sziget szinte szabályos szív alakjával, és megkapó szépségével nyűgözi le turistákat.

Főleg Valentin-nap tájékán pezsdül fel az élet Galešnjak környékén, hiszen mi lehetne romantikusabb, mint egy szívecske alakú szigeten sétálni kéz a kézben a naplementében? Bármilyen hihetetlen, erre már van lehetőség, ráadásul a sziget tökéletesen természetes képződmény, vagyis szív-alakja nem mesterségesen kialakított, hanem a természet furcsa játékának köszönhetően alakult ilyenné. Galešnjak az Adriai-tenger zadari csatornájában, Zadar és Pašman között található, Horvátország tehát újabb turisztikai gyöngyszemmel kedveskedhet a látogatóknak.
Galesnjak képe a Google térképén, felülnézetből

Galesnjak képe a Google térképén, felülnézetből

Galešnjak sziget egyetlen ember tulajdonában van, ő az egyik szomszédos szigeten, Pašmanon él családjával, és nagyon örül neki, hogy néhány évvel ezelőtt a Google Earth-nek köszönhetően, a felülnézeti képekből kiderült, hogy a szigetnek szív alakja van, és ezt most már az egész világon ismertté és népszerűvé tette Galešnjakot. A sziget egyébként igen apró, területe mindössze 130.000 négyzetméter, és lakatlan, ami azonban kiváló lehetőséget biztosít az ide látogató szerelmeseknek, hogy magukban lehessenek. Mint a tulajdonos, Vlado Juresko elmondta, neki egyáltalán nincs ellenére, hogy szigetéből a romantikázni vágyók egyik kedvenc helye legyen, egyébként a helyiek már korábban is kedvelték a különleges természeti jelenséget.

A tulajdonos szívesen kiadja a szigetet azoknak a pároknak, akik arra vágynak, hogy egy kis időt tölthessenek el ott, akár kettesben is. Ha valaki leánykérésre készül, nincs nő, aki nemet mondana ilyen környezetben, így biztos a siker, ráadásul ez az Adriai-tengeri gyöngyszem nincs is messze a magyar fővárostól: Budapestről autóval hat órát kell utazni, hogy elérjük – ez pedig igazán nem nagy áldozat a szerelemért.

Érdekesség
Nem Galešnjak az egyetlen szív alakú sziget a világon – bár tulajdonosa szerint ez hasonlít leginkább a szerelem egyik szimbólumára. Hasonlóan festői szépségű, és a szív alakú szigetek között tartják számon a Malajziában található, Borneótól nem túl távol eső Lankayan, de Zanzibár is büszkélkedhet szív alakú szigettel, ez Mnemba. Korallzátonyokból épül fel a francia Polinéziában található Tupai sziget, ami mindössze 11 négyzetkilométer nagyságú, és közepén egy fantasztikus lagúna helyezkedik el.
Elkezdődött az új zágrábi repülőtér-terminál építése
Magyarországról vonattal az Adriai-tenger partjára
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Lovran

Lovran (CRO)

Hotel Lovran - Lovran (CRO)

 

Legnézettebb települések: