Egy remek program az olasz Adrián: Aquafán Riccione

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Riminitől délre helyezkedik el az a település, amelynek egyik legvonzóbb turisztikai célpontja az Aquafán vízipark - Riccione belvárosától mindössze 15 km-re található, és az egész családnak garantáltan remek kikapcsolódást ígér. Az Aquafán igencsak híres, állítólag egyik csúszdája még a világűrből is látszik - az odafent keringő műholdak állítólag ezt látják meg elsőként Riccionéből. Aki pedig közelebb merészkedik, garantáltan nem fog csalódni: a legapróbb gyerekektől egészen a felnőtt korosztályig mindenkire gondoltak a park kialakításánál.
Aquafán Riccione

Aquafán Riccione

A legkisebbeket igazi paradicsom várja az Aquafánban: a Lazy Town Beach egy igazi csodaország, ahol a legnagyobb attrakció Noé bárkája, ami csak arra vár, hogy a gyerkőcök felfedezzék minden titkát, közben pedig remekül szórakozzanak. A gyerekeket mesefigurák veszik itt körül ameddig a szem ellát, összesen négy csúszda, három fedetlen és egy fedett ad lehetőséget a mókázásra, amelyek végén egy 800 négyzetméteres, sekély medencébe érkeznek. Nem messze Noé bárkájától a még fiatalabbak kedvenc helye, az Elefántos medence található, ahol a víz 50 cm, és egy hatalmas rózsaszínű elefánt őrködi fölötte: a gyerekek egy apró fahídon át juthatnak fel rá. A legapróbbak az Antarctic Baby Beach-en játszhatnak önfeledten, itt a jegesmedvék, és az Antarktisz jégtáblái között lehet nagyokat bújócskázni, és közben pancsolni is.
Aquafán Riccione - A  hab a fiatalok kedvence

Aquafán Riccione - A hab a fiatalok kedvence

Természetesen a tizen- és huszonéves látogatókra is gondoltak, számos izgalmas csúszda, például a 200 méteres River Run, az egymást keresztező High Slides fantázianevet viselő csúszdák, vagy a gyors és lassú folyók - az előbbi tempósabb sodrásban viszi az embert egy gumin, az utóbbi inkább relaxálásra alkalmas, lassan csordogáló. Igazi különlegesség az a csúszda, mely egyedülálló Európában, és amely ugyan csak 16 méter hosszú, dőlésszögének köszönhetően akár 70 km/órás sebességet is el lehet érni rajta.
Aquafán Riccione - Madártávlatból? Nem, egy csúszda tetejéről!

Aquafán Riccione - Madártávlatból? Nem, egy csúszda tetejéről!

Az Aquafán legnagyobb medencéje a Wave, amely homokos parttal várja a pihenni vágyókat, legmélyebb pontján közel két méteres, teljes felülete 2800 négyzetméter, és 3000 köbméter víz fér bele. Mint neve is mutatja, ez egy hullámmedence, amely élethűen imitálja a tenger hullámzását, az attrakcióra óránként kerül sor. A Poseidon nevet kapta az a három, tószerű medence, amelyek leginkább a pihenést szolgálják: vízesések, és pezsgőfürdők kényeztetik azokat, akik kipróbálják. Aki az extrém programokat kedveli, az rajongani fog a habos táncparkettért, ahol a folyton szóló zenét egy kis habbal bolondítják meg - a fiatalok által kifejezetten kedvelt része ez a parknak.

A park június 1-től szeptember 16-ig van nyitva, minden nap 10 és 18:30 óra között. A belépőjegyek felnőtteknek 28 euróba kerülnek, a gyerekeknek 100-140 centi magasság között 20 euró, a 100 cm-nél alacsonyabbaknak ingyenes. 65 éves kor fölött 25 euróba kerül a jegy, délután 15 óra után pedig egységesen 16 euró.

Bővebb információ: http://www.aquafan.it
Red Hot Chili Peppers koncert 2012 augusztus 29-én Zágrábban
Marunada Gesztenyefesztivál Lovranban és a környező falvakban
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Excelsior

Lovran (CRO)

Hotel Excelsior - Lovran (CRO)