Egy 1904-es fürdőhely mását építik meg Opatija partjainál

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Az Isztriai-félsziget egyik gyöngyszeme, a Fiumétől mindössze 8 kilométerre található Opatija, ahol a turistáknak hamarosan egészen különleges, új élményben lehet részük: egy monarchia-korabeli fürdőhely mását építik fel ugyanis, a strandolni szeretők legnagyobb örömére.

Az Adriai-tenger legszebb városai között méltán kap helyet Opatija, sziklás tengerpartja, jellegzetes babérfaligetei ugyanis mindenkit meggyőznek róla, aki ide látogat, hogy jó úti célt választott magának. A település története a XV. századig nyúlik vissza, ekkor ugyanis bencés kolostort emeltek itt, amely köré csak a XIX. században kezdtek építkezni a kereskedőcsaládok. Mikor a közelben fekvő Fiume gazdag kikötővé fejlődött, Opatija is hamar kedvelt üdülőterületté vált. Nem változott ez meg azóta sem, sőt, a nyári szezonban hemzsegnek itt a turisták, hiszen a több, helyben található látványosság mellett Fiume közelsége is csábító lehet. Opatijában mindenképp érdemes megnézni a szabadtéri színházat, ahová kétezren is beférnek, de az egykori kolostor helyén található Szent Jakab templom is tartogat igazi szépségeket az érdeklődőknek. Messze földön híres Opatija tengerparti sétánya, amely tizenkét kilométer hosszan nyújtózik az Adriai-tenger partján.
Opatija tengerpartja (Fotó: www.flickr.com/photos/paco_calvino)

Opatija tengerpartja (Fotó: www.flickr.com/photos/paco_calvino)

A strandolni szeretőknek pedig hamarosan igazi különlegességgel szolgál Opatija: elkezdik ugyanis a Lido fürdőhely építését, amelyet az az 1904-es Angiolina fürdőhely mintájára építenek meg. A tervek szerint a fürdőhely amfiteátrum alakú lesz, de természetesen igazodnak majd a mai kor igényeihez. Előtte egy mesterséges szigetet is kialakítanak, amely arra szolgálhat majd, hogy koncertek, színházi előadások nem kifejezetten hétköznapi helyszíne legyen. A fürdő területén számos vendéglátóhely várja a felfrissülni, vagy falatozni vágyókat, sőt, lesz wellness-részleg is, valamint tetőtéri napozóterasz, öltözőkabinok, és természetesen butikok is, ahol a turisták megvehetik, amire esetleg szükségük van. Mindemellett a strand mögött fantasztikus zöld oázis várja a megpihenni vágyókat, ráadásul ezen a már említett tengerparti sétány is áthalad majd.

Hogy az új Lido fürdőhely mikor készül majd el, azt egyelőre még nem lehet pontosan tudni, annyi azonban bizonyos, hogy az eddig is népszerű adriai város, Opatija csak még kedveltebbé válik majd a külföldi turisták körében, ha megépül ez a különleges élményeket kínáló látványosság.
Horvátország lett a 2012-es nyári szezon legígéretesebb úti célja
Amit Trieszt nyújt az odalátogató turistáknak
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Savoy

Opatija (CRO)

Hotel Savoy - Opatija (CRO)