Horvátország lett a 2012-es nyári szezon legígéretesebb úti célja

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Talán az Európai Unióhoz való csatlakozás biztossá válása is lendített a horvát turizmuson, egy azonban bizonyos: az egyik legnagyobb utazásszervező cég úgy hivatkozik Horvátországra, mint az idei nyár legígéretesebb turisztikai csillagára. A TUI, mint Németország vezető utazásszervezője az eddigi foglalások alapján hirdette ki az eredményt, 2012 januárjában ugyanis közel 60%-kal több horvátországi nyaralást foglaltak le a cégen keresztül, mint tavaly ilyenkor.
Trogir

Trogir

Horvátország bevételeinek nagy százalékát szerzi a turizmusból, éppen ezért nagyon jó hír az ország számára, hogy - valószínűleg részben az EU-csatlakozásról szóló népszavazás pozitív eredményének köszönhetően - idén lényegesen több foglalás érkezett már mostanáig is az idei szezonra. Ezt a világ egyik legnagyobb utazásszervező cége, a TUI hozta nyilvánosságra az eddigi eredményeket, amelyek azt mutatják, hogy a német utazóközönség, akik egyébként is egyre inkább kezdik felfedezni az Adriai-tenger szépségeit, bizony sokkal többen töltik idei szabadságukat a horvát tengerparton. Az Európai Unióhoz való csatlakozással egyfelől leegyszerűsödik a Horvátországba való beutazás, kevesebb lesz a papírmunka, nem kell vízum, így természetes, hogy sokkal többen választják az egyúttal ráadásul még elérhető áron is kínált nyaralásokat. Másfelől az is világos, hogy a csatlakozásnak hála sokkal több befektető fordítja figyelmét Horvátországra, így infrastrukturális fejlődésre is bőségesen lehet számítani a térségben. Ez azt is jelenti, hogy várhatóan sok új szálloda épül majd, és egyre bővül a szolgáltatások köre, amely még több turistát vonzhat az Adriai-tenger horvát partjára.
Horvát tengerpart

Horvát tengerpart

Az utóbbi években Horvátország egyébként számos fejlesztéssel igyekezett a látogatók kedvében járni, egyre inkább terjednek a felső kategóriás luxusszállodák, amelyek igen nagy népszerűségnek örvendenek, és amelyeket évről évre többen fedeznek fel. Emellett a gasztronómiára is nagy hangsúlyt fektetnek, a jellegzetes horvát specialitásokat kimondottan kedvelik a turisták. A TUI közleményében az is szerepel, hogy az utazóközönség igen fontos szempontként említi a kiváló ár-érték arányt Horvátország tekintetében, részben ez is említhető a nagyszerű eredmény okaként. A TUI összesen száznál is több szállodát, különféle programokat, köztük autóbuszos körutazásokat, vitorlástúrákat, és tengeri hajóutakat is kínál az utazni vágyóknak Horvátországban, és a komoly érdeklődésre való tekintettel egy zadari járattal bővítette horvátországi charterkínálatát, mely igen kedvező áron áll a turisták rendelkezésére. Emellett bevezették az akciós előfoglalást is a térségbe, így valószínűleg is is közrejátszott abban, hogy Horvátország a 2012-es szezon legígéretesebb úti céljai között szerepelhet.
Magyarországról vonattal az Adriai-tenger partjára
Egy 1904-es fürdőhely mását építik meg Opatija partjainál
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Valdaliso

Rovinj (CRO)

Hotel Valdaliso - Rovinj (CRO)

 

Legnézettebb települések: