Dubrovniki Nyári Játékok 2012 július-augusztus

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

2012-ben július 11. és augusztus 25. között kerül megrendezésre a Dubrovniki Nyári Játékok. A közel két hónapon át tartó rendezvénysorozaton a legkülönfélébb kulturális programok várják az érdeklődőket.

A 2012-es Dubrovniki Nyári Játékok megnyitó ceremóniájára július 10-én került sor: a Szent Balázs Templom előtt tartott ünnepségen jelmezekbe öltözve köszöntötték Dubrovnik legnagyobb és legnépszerűbb fesztiválját, mely mostantól kezdve gyakorlatilag egész nyáron át tart. Minden napra jut valamilyen izgalmas program, legyen szó akár komolyzenéről, folklórról, vagy színházról, a Nyári Játékok mindennel megpróbálja elkápráztatni a közönséget. Akár a helyiekről, akár turistákról van szó, mindenki megtalálhatja a számára érdekes programot, hiszen a szervezők minden erejükkel azon dolgoztak, hogy idén is a lehető legsokszínűbb kínálatot állítsák össze.
A horvát Nemzeti Néptánc- és Énekegyüttes

A horvát Nemzeti Néptánc- és Énekegyüttes

A komolyzene szerelmesei július 16-án meghallgathatják Arcadi Volodos zongorista koncertjét a Rektori Palota Átriumában, a művész Schubert, Brahms, valamint Federico Mompou darabjaival nyűgözi majd le az egybegyűlteket. Ugyanezen a helyszínen július 18-án a horvát Nemzeti Néptánc- és Énekegyüttes lép fel Oh, Jesus Give Me Tears című műsorukkal, július 25-én pedig a Zagrab Trio játssza Maurice Ravel, Marko Ruždjak, valamint Johannes Brahms műveit. Érdekesség, hogy a zenekar zongoristája, Danijel Detoni Budapesten folytatta tanulmányait, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Július 28-án két gyönyörű művésznő, Marija Pavlovic és Martina Filjak örvendezteti meg a közönséget, előbbi klarinéton, utóbbi pedig zongorán játszik varázslatos dallamokat - egyebek mellett a magyar Kovács Béla egyik szerzeményét is előadják.

Ami a színházi kínálatot illeti, arra sem lehet panasz, bemutatják egyebek mellett Szophoklész Oedipus király című drámáját (július 14-18. között minden nap az Art's School Parkban), Euripidész Medea-ját a Lovrjenac Erődben láthatja a közönség (augusztus 3-8. között minden nap), de Georg Büchner: Danton halála című darabját is több ízben előadják a Nyári Játékokon (a Szent János Erődben, augusztus 20-24. között minden nap).

A Dubrovniki Nyári Játékok zárórendezvénye a Szlovén Filharmonikusok koncertje lesz, amelyen operaklasszikusokat hallhat a közönség, Inva Mula, szoprán és Leo Nucci bariton közreműködésével. Az esemény ugyanott kerül megrendezésre, ahol a megnyitó: a dubrovniki Szent Balázs Templom előtt. A részletes program, valamint az egyes programokra szóló jegyárak listája megtalálható a http://www.dubrovnik-festival.hr oldalon (angol nyelven).
Közel 540 millióért saját szigetünk lehet az Adriai-tengeren
Red Hot Chili Peppers koncert 2012 augusztus 29-én Zágrábban
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Villa Donat

Biograd na Moru (CRO)

Hotel Villa Donat - Biograd na Moru (CRO)