Biogradi Őszi Hajózási Vásár - Októberi program a horvát tengerparton

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

A szakmai információszerzés és a kötetlen kikapcsolódás egyaránt jelen van az október 25. és 28. között sorra kerülő Biogradi Őszi Hajózási Vásáron, amelyet idén tizennegyedik alkalommal rendeznek meg a tengerparti településen. A turisztikai jelentősége mellett hajózási és kereskedelmi központként ismert Biograd így ősszel is tartogat izgalmakat az Adria iránt érdeklődők számára. A folyamatos fejlődést mutató eseményen tavaly mintegy száznyolcvanöt kiállító és kétszázötven hajó vett részt, és ha a tendencia folytatódik, Horvátország legnagyobbjává nőheti ki magát.

Biograd eredeti szláv neve (Biograd na moru) azt jelenti: fehér város a tengeren. Az ideális nyaralóhely közelében három nemzeti park (a Paklenica, Krka és a Kornati) és két védett terület (Telascica és a Vransko) is található. Történelmi óvárosa nem élte túl a viharokat, a fosztogatások és rombolások gyakorlatilag teljesen megsemmisítették. Homokos partja mellett azonban további csábító tulajdonsága, hogy kellemes kirándulások kiindulópontja lehet. Az érdeklődők például elhajózhatnak a Telascica Nemzeti Parkba, vagy a várossal szemben elhelyezkedő Pasman szigetre. Így a nyár elmúltával is érdemes lehet ellátogatni Biogradba, különösen a hagyományos októberi hajózási seregszemle idején.
Biograd látképe a tenger felől

Biograd látképe a tenger felől



A Biogradi Őszi Hajózási Vásárt a Kornati kikötőben tartják, amely évente közel ötven regattának és egyéb rendezvénynek ad otthont. A munkát és szórakoztatást egyaránt lehetővé tevő programot Biograd különleges, vendégszerető légköre teszi egyedülállóvá. Napközben a a szakmai összejövetelek és eszmecserék, valamint a hajós társaságok találkozói állnak a középpontban, este, a sátrak lebontása után azonban kezdetüket veszik a koncertek és szórakoztató események. Utóbbiakra a városközpontban kerül sor, a kikötőtől nem messze.

A szervezők a vásár idejére szálláshelyeket is ajánlanak. A Hotel Ilirija amely egészen decemberig fogad vendégeket, megfelelő választás a háromnapos rendezvény réstvevői számára. A szállás a tengerparton, az óvároshoz közel található, és többek között wellness szolgáltatást is nyújt. A Hotel Kornati kényelmes szobáiból a Kornati Nemzeti Park szigetvilágára lehet látni, és a kikötőhöz is közel van. A Hotel Adriatic Biograd központjától néhány percre fekszik, családi vakációkra is kiválóan alkalmas.
Halételek és a tenger gyümölcsei a horvát Adrián
Magyar beruházás Cres-en: újjáépül a kikötő
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Jadran

Rijeka (CRO)

Hotel Jadran - Rijeka (CRO)