Augusztusban több magyar turista volt a horvát Adrián, mint tavaly

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Bár az előző hónap visszaesést mutatott, úgy látszik augusztusban ismét kedvet kaptak a magyar turisták a horvát Adriához: a tavalyi évhez képest 1%-kal többen látogattak ugyanis a nyár utolsó hónapjában Horvátországba. Elképzelhető, hogy ebben az is közrejátszik, hogy a Balatonon idén jelentős mértékben emelkedtek az árak, ráadásul az időjárásnak köszönhetően ezen a nyáron nagyon kevés víz volt a tóban.

A Horvát Idegenforgalmi Közösség tájékoztatásából kiderül, hogy a magyar turisták idén augusztusban nagyobb számban választották úti célul a horvát Adriát, mint tavaly ilyenkor. Mint kiderült, augusztusban nagyjából 115 ezer magyar látogatott el az elbűvölő szépségű, és egyúttal elérhető közelségű Adriai-tenger partjára, és összesen 716 ezernél egy kicsivel több éjszakát töltöttek el itt. Érdekes, hogy ami a vendégek számát illeti, ez éppen 1%-kal nagyobb szám, mint a tavaly ilyenkor rögzített adat, ám az emberek idén valamivel kevesebb időt töltöttek az Adrián.
Az Adriai-tenger partja még szeptemberben és októberben is vonzó a turisták számára - Már augusztusban több magyar turista volt a horvát Adrián, mint tavaly

Az Adriai-tenger partja még szeptemberben és októberben is vonzó a turisták számára - Már augusztusban több magyar turista volt a horvát Adrián, mint tavaly

Ami az egész éves statisztikát illeti, az eredményekből az is kiderül, hogy a 2011-es évhez képest 2012-ben 4,5%-kal kevesebb magyar turista érkezett Horvátországba, az év első nyolc hónapja alatt az itt eltöltött éjszakák száma pedig szintén csökkent, pontosan 4,8%-kal (2012 januárja és augusztusa között 272,2 ezer turista 1589 ezer éjszakát töltött a horvát Adrián).

Ha azonban a teljes statisztikát figyelembe vesszük, és a többi országot is bevonjuk a vizsgálódásba, kiderül, hogy mind a turisták száma, mind a Horvátországban eltöltött éjszakák száma nőtt a tavaly augusztusi eredményekhez képest. Érdekesség, hogy Nagy-Britanniából 22%-kal több turista érkezett, mint az előző évben, és szintén növekvő tendenciát mutat Lengyelország (16%), valamint Németország is (8%). Ezzel szemben Spanyolországból 21%-kal kevesebben választották a horvát Adriát úti célul idén, és Olaszországból is kevesebben érkeztek ide pihenni (4%).

A szakértők szerint a végleges számot azonban még jelentősen befolyásolhatja a szeptemberi és októberi hónap, az Adria ugyanis ilyenkor is kifejezetten népszerű - így a várakozások szerint a magyar turisták még könnyen behozhatják a tavalyi éves eredményt.
Magyar beruházás Cres-en: újjáépül a kikötő
Pontrendszer a vendéglátóhelyeknél Olaszországban
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Holiday

Medulin (CRO)

Hotel Holiday - Medulin (CRO)