Átszállás nélkül el lehet jutni vonattal Budapestről Splitbe a nyáron

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Júniustól vehetik igénybe az utasok azokat a vonatokat, amelyek Moszkvából indulnak, Budapestet is érintik, a végállomásuk pedig Split lesz - így a magyar fővárosból átszállás nélkül juthatnak majd el a turisták Horvátország egyik kedvelt üdülővárosába.

Június 17-től szállhatnak fel a magyar utasok azokra a vonatokra, amelyek Moszkvából indulnak majd el, a tervek szerint minden vasárnap, kedden érnek majd Budapestre, és másnap, szerdán Splitbe. Ezt követően pedig onnan még aznap visszaindulnak, és szintén érintik majd Budapestet. Ezáltal a hazai turisták könnyedén, egyszerűen, és ami a legfontosabb, átszállás nélkül juthatnak el Splitbe. Az orosz vonatok augusztus 26-ig közlekednek majd, tehát kifejezetten a nyári szezonra állítják forgalomba őket. Valószínűsíthető, hogy amennyiben lesz érdeklődés, és sokan utaznak majd a vonatokkal, úgy azokat minden évben elindítják majd ezután, ami jelentősen megkönnyíti a magyar utazók életét is.
Idén már átszállás nélkül lehet eljutni Budapestről Splitbe vonattal

Idén már átszállás nélkül lehet eljutni Budapestről Splitbe vonattal

Úgy tűnik, a horvát városok egyébként is nagy népszerűségnek örvendenek ebben a szezonban, ezt mutatja, hogy Spanyolországból pedig négy horvát városba is indulnak idén nyáron repülőgépek: Splitbe, Zágrábba, és Dubrovnikba eddig is el lehetett jutni nyaranta Barcelonából, és nem lesz ez másképpen idén sem, ami pedig újdonság, hogy ebben az évben már Rijekába is indul repülőgép Barcelonából. A Vueling légitársaság indítja gépeit közvetlenül a spanyol fővárosból Splitbe, Zágrábba, és Dubrovnikba - ez utóbbi egyébként a legnépszerűbb, már március óta közlekednek ide járatok, a főszezonban pedig, június 22. és szeptember 17. között naponta járnak majd. Június 23-án indul az első gép Splitbe, hetente háromszor lehet majd eljutni ebbe a városba, egészen szeptember 16-ig. Szintén háromszor egy héten közlekednek majd a gépek Barcelona és Zágráb között június 22-től szeptember 17-ig.

Egyre inkább úgy tűnik tehát, hogy nem csak a magyar turisták kedvelik az Adriai-tenger horvát városait, hanem távolabbi országok utazói is szívesen látogatnak a romantikus, hangulatos kis városokba, és élvezik az Adria fantasztikus turisztikai kínálatát. Szerencsére idén már mind vonattal, mind repülővel könnyedén - és viszonylag olcsón - el lehet jutni Horvátország legfrekventáltabb városaiba.
Zágráb legújabb turisztikai attrakciói
Az Adriai-tenger legszebb szigetei 8.: Korcula
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Hotel Parentium

Poreč (CRO)

Hotel Parentium - Poreč (CRO)