Aquapark nyílik 2013-ban Porecben - Jövő szezontól várja a turistákat

vissza megosztás Fabook-on megosztás IWIW-en megosztás Twitter-en megosztás Google-on

Eddig sem szűkölködött látványosságokban és kikapcsolódási lehetőségekben az Isztriai-félsziget nyugati részén, az Adriai-tenger partján fekvő Porec városa, most azonban tovább bővül a kínálat: Aquacolours Porec néven aquapark nyílik itt a jövő nyáron. Ha minden a tervek szerint alakul, ez az aquapark lesz Európa ezen részének legnagyobb ilyen jellegű intézménye, területe hét hektár nagyságú lesz.

Porec történelmi múltját tekintve is igen sok érdekességgel szolgál, története már az időszámításunk előtt kezdődött, területe már ekkor lakott volt, lakták rómaiak, keleti gótok, majd a Bizánci Birodalomhoz tartozott, a horvátok pedig a VI. században érkeztek meg ide, és alapítottak várost. Ezt követően a település volt frank kézen, birtokolták az olaszok, később a Habsburg Birodalom, majd Jugoszlávia része lett. 1990 óta Horvátországhoz tartozik, és az Adriai ország legnépszerűbb turistacélpontjai közé tartozik.
Az Aquacolours Porec látványterve

Az Aquacolours Porec látványterve

A jövő évben megnyíló Aquacolours Porec elnevezésű vízi park valószínűleg még inkább vonzza majd a látogatókat a városba, hiszen az ifjabb korosztálytól az idősebbekig mindenki számára vonzó kikapcsolódási lehetőséget jelent a sok játék, program és medence, amelyek gazdagítják majd a kínálatot. Az aquaparkra összesen 25 millió eurót költenek, a nyári szezonban tart majd nyitva, és naponta 3-5000 fő befogadására lesz képes. A látogatók egy 600 autónak helyet biztosító parkolóban hagyhatják járművüket, és számos izgalmas attrakcióval múlathatják az időt: lesz egy 24 méter magas csúszda a legbátrabbaknak, egy lassú folyású, egy kilométer hosszú "folyó", amelyen a lustálkodni vágyók sodortathatják magukat gumimatracokon, és egy három méteres hullámokat produkáló medence, ami feledhetetlen élményeket ígér. Egész nap bárok és éttermek várják a látogatókat, este pedig diszkókban lehet múlatni az időt, és különféle kulturális eseményeket is terveznek a parkba.

Porecben jelenleg is számos érdekes látnivaló szolgálja a turisták maximális kikapcsolódását, így például feltétlenül látni kell az óvárost, amelynek utcahálózata még a római korból maradt fenn, és utánozhatatlan hangulattal várja a csavarogni vágyókat. A másik látványosság, ami Porecben várja a látogatókat, a Baredine barlang, amely az Isztria elsőként megnyílt barlangjaként 300 méter hosszan, 60 méter mélységben húzódik, ahol egy tó nyűgözi le a turistákat. Az UNESCO a Világörökség Részévé nyilvánította az Euphrasius Bazilikát, amely a VI. század közepén, Euphrasius püspök és I. Justinianus császár ideje alatt épült, harangtornyából fantasztikus kilátás nyílik az egész városra.
Adriai-tenger legszebb lakatlan szigetei II - Mana, Palagruza, Brusnik
INmusic Fesztivál Zágrábban - Három nap a tóparton, a legjobb zenékkel
 

Most a legmelegebb: C

Ancona (ITA)

Most a leghűvösebb: C

Ancona (ITA)

Deviza árfolyamok:

EUR: 310 Ft|HRK: 41 Ft

Véletlen szállásajánló:

Valamar Lacroma Resort

Dubrovnik (CRO)

Valamar Lacroma Resort - Dubrovnik (CRO)